Έντονος προβληματισμός επικρατεί στη δημοτική αρχή για τις φτελιές που είναι άρρωστες και πέφτουν, εγκυμονώντας μεγάλους κινδύνους για τους πολίτες. Τελευταίο περιστατικό αυτό που συνέβη στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου, όπου από την πτώση του δένδρου λίγο έλλειψε να τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Σύσκεψη
Μπροστά σε έναν τέτοιο κίνδυνο συναντήθηκαν χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κολότσιος με την υπεύθυνη Πρασίνου του δήμου κ. Ντότα. Η συζήτηση περιστράφηκε στην εξεύρεση τρόπων ώστε να οι αρμόδιες υπηρεσίες να προλάβουν στο εγγύς μέλλον ανάλογα τέτοια περιστατικά. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Κολότσιος, πριν είκοσι χρόνια, υπήρξε μια αρρώστια που έφθειρε τον πληθυσμό των δένδρων σε όλη τη λεκάνη της Μεσογείου. Παρόλα αυτά από ένα πληθυσμό της φύτευσης έμειναν κάποια τα οποία είναι υπέργηρα, για να προσθέσει:
«Αυτά παρότι τότε διασώθηκαν, σήμερα λόγω του ότι έχουν άναρχη βλάστηση, και έχουν καταποντιστεί και σε συνεργασία πάντα με το δασαρχείο, η Γεωπονική Υπηρεσία θα παρέμβει ώστε τουλάχιστον να τα διασώσουμε, γιατί να τα κόψουμε είναι το μόνο εύκολο. Λείπουν τέτοια δένδρα από την περιοχή μας και θα πρέπει να τα διασώσουμε με κάθε τρόπο. Και η Γεωπονική Υπηρεσία είναι ευαίσθητη πάνω στον τομέα αυτόν και θα κάνει τα πάντα για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος σε συνεργασία με το δασαρχείο».
Από την πλευρά της η κ. Ντότα δήλωσε πως παλαιά στον Άγιο Γιώργη υπήρχε μεγάλος πληθυσμός φτελιάδων, αλλά λόγω της αρρώστιας καταστράφηκαν από μόνα τους. Κοπήκαν αυτά τα δένδρα σύμφωνα με την κ. Ντότα, ενώ τα υπόλοιπα που έμειναν, τονίζει η ίδια προσπαθούμε να τα περισώσουμε με κάθε τρόπο, δεν έχουμε σκοπό να τα κόψουμε. Τώρα αυτά είναι υπέργηρα, αναφέρει η ίδια.