Πρέπει να υπάρξει σύνεση και τόλμη σ’ αυτόν τον τόπο δήλωσε ο Χρ. Μαγκούφης


 Ο κος ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΓΚΟΥΦΗΣ, Βουλευτής Ν Τρικάλων, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, τοποθετήθηκε στην ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον Υπουργό Επικρατείας κο Χαράλαμπο Παμπούκη, για το υπό κατάθεση Νομοσχέδιο «Επιτάχυνση και διαφάνεια υλοποίησης Στρατηγικών Επενδύσεων».

 Κρίνοντας τη μέχρι σήμερα Εθνική Στρατηγική σημείωσε, «…είναι θλιβερό, ότι δεν υπάρχει ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο επενδύσεων και σε αυτή τη κατεύθυνση, εκτιμώ, ότι όλοι Βουλευτές των κομμάτων θα μπορούσαν να καταθέσουν προτάσεις προς το αρμόδιο υπουργείο. Σίγουρα, είναι σημαντικό, ότι από αυτή τη δραστηριότητα θα πρέπει να προκύψει εθνικό όφελος που θα κατοχυρώνεται. Υπάρχει η αναγκαιότητα αλλά και οι δυνατότητες να εισέρθει, το γρηγορότερο δυνατό, ξένο χρήμα στη χώρα. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα.

Στη χώρα μας, υπάρχει η δυνατότητα να γίνουνε εκατοντάδες υδροηλεκτρικά έργα. Αυτή είναι μια πρόταση κύριε Υπουργέ. Η κατάσταση στην οικονομία σήμερα, δεν επιτρέπει να επενδύσουμε, εμείς οι δημιουργοί των δημοσίων έργων και να γίνουν υδροηλεκτρικά έργα. Γιατί λοιπόν, να μην μπορεί να έρθει ένας ξένος επενδυτής και να επενδύσει σε αυτή τη κατεύθυνση και να έχουμε ένα σημαντικό εθνικό όφελος, το οποίο θα λύσει σοβαρά προβλήματα στις διάφορες γωνιές της ελληνικής γης.

Υπάρχει πρόβλημα άρδευσης, ύδρευσης, πρόβλημα να κερδίσουμε ενέργεια. Ξέρουμε πολύ καλά, ότι η πιο καθαρή ενέργεια είναι η υδροηλεκτρική, ιδού λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρό για τη χώρα. Όπως για παράδειγμα,  η Κύπρος έχει φράγματα, η Ισπανία, έχει πάνω από 2.000 φράγματα. Στην Ελλάδα πόσα έχουμε; Έχουμε περίπου στα 50 φράγματα και πολλά ανέφερα. Ιδού λοιπόν, ένας τομέας που μπορούμε να επενδύσουμε και να υπάρχει και ενδιαφέρον από τους επενδυτές για να κερδίσουνε.»

Πρέπει να υπάρξει σύνεση και τόλμη σ’ αυτόν τον τόπο για να έχει μέλλον η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός.

Και κατέληξε, «προφανώς σε σχέση με τα κριτήρια, όσον αφορά το νόμο, πρέπει να (1)στοχεύουν οι επενδύσεις στο αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο, να έχουν (2)εξωστρεφή χαρακτήρα τα παραγόμενα προϊόντα, να (3)αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής, όπως προηγουμένως αναφέρθηκα όσον αφορά την αξιοποίηση υδροηλεκτρικών φραγμάτων, να (4)υπάρχει η αντίστοιχη γεωγραφική κατανομή και όσον αφορά την (5)εταιρεία  “invest in Greece”, εάν υπάρχουν όντως προβλήματα ως προς τη δομή, τα στελέχη, την λειτουργία κ.λ.π., να δούμε πώς μπορεί αυτό να στηριχθεί από την Κυβέρνηση, ούτως ώστε να καταστεί καλύτερη στο έργο της και πιο αποδοτική.»

Προηγούμενο άρθρο Χορήγηση δικαιωμάτων φύτευσης αμπέλου
Επόμενο άρθρο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ