Περιοδεία Λάππα σε Ξυλοπάροικο – Γοργογύρι


Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν το βράδυ της Δευτέρας οι κάτοικοι των χωριών Ξυλοπάροικο και Γοργογύρι στον επικεφαλής του συνδυασμού «ΤΡΙΚΑΛΑ – Συμπολιτεία», κ. Χρήστο Λάππα καθώς είναι γνωστός στην τρικαλινή κοινωνία για το ήθος του και την προσφορά του στα κοινά.

Η παρουσία αρκετών νέων στη συγκέντρωση στο Ξυλοπάροικο έδωσε την ευκαιρία στον υποψήφιο δήμαρχο να επισημάνει ότι είναι απαραίτητο ένα Κέντρο Νεότητας στο χωριό. Παράλληλα, πρόσθεσε ο κ. Λάππας, θα πρέπει να επιλυθούν τα προβλήματα της αγροτικής οδοποιίας και της προσπέλασης στους κτηνοτροφικούς δρόμους.

Πέρα από τα τρέχοντα ζητήματα, ωστόσο, οι κάτοικοι στο Γοργογύρι εξέφρασαν στον κ. Λάππα τον προβληματισμό τους σχετικά με τα υπέρογκα χρέη του δήμου Τρικκαίων και ειδικότερα εάν αυτά θα κληθούν να τα πληρώσουν και οι περιφερειακοί δήμοι. «Αυτά τα χάλια δεν θα τα φορτωθείτε εσείς διότι οι πόροι θα διατίθενται αποκεντρωμένα. Οι περιφερειακοί δήμοι θα πάρουν αυτά που τους αναλογούν και θα χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουμε ανάπτυξη», απάντησε ο υποψήφιος δήμαρχος, καθησυχάζοντας τους κατοίκους που εύλογα προβληματίζονται με το τεράστιο χρέος που δημιούργησε η κακοδιαχείριση και η σπατάλη του σημερινού δημάρχου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΤΡΙΚΑΛΑ – Συμπολιτεία» και στη νέα δομή, τον Καλλικράτη, τονίζοντας ότι ισχυροποιεί τα τοπικά συμβούλια και παράλληλα θεσμοθετεί πόρους που θα διατίθενται για την επίλυση των προβλημάτων της κάθε περιοχής.

Στον κεντρικό δήμο, συνέχισε ο κ. Λάππας, δίνονται αρμοδιότητες, όπως της γεωργίας, της παιδείας, της υγείας και της πρόνοιας. Προτεραιότητά μας θα είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε, όταν η χώρα βγει από την οικονομική κρίση, να είμαστε από τους πρώτους που θα πάρουμε θέση στο δρόμο της ανάπτυξης.

Και σ’ αυτή την προσπάθεια, ζητάμε να υπάρχει συνεργασία και συμπόρευση για να βάλουμε την περιοχή σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας.

«Θέλουμε να είμαστε μαζί γι’ αυτό ο συνδυασμός μας και μετά τις εκλογές θα λειτουργεί ως μια μικρή Βουλή όπου θα παίρνονται όλες οι σημαντικές αποφάσεις. Θα ενεργοποιήσουμε τη διαδικασία από κάτω, για να μην είναι η εξουσία υπόθεση λίγων ανθρώπων αλλά όλων όσων συμμετέχουν στο συνδυασμό ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα φαινόμενα διαφθοράς. Θα θεσπίσουμε κανόνες διαφάνειας για να μπορούμε να σας κοιτάμε στα μάτια και στις επόμενες εκλογές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λάππας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πρώτα ο άνθρωπος στην Πράξη
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη Λάππα στην Πατουλιά