Περιοδεία Λάππα σε Κλωτσοτήρα – Πυργο


 Κάλεσμα στους πολίτες να επιλέξουν με αυτοδιοικητικά κριτήρια, απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος Τρικκαίων κ. Χρήστος Λάππας μιλώντας στους κατοίκους των περιοχών Κλωτσοτήρα και Πύργου.

Όπως επισήμανε ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΤΡΙΚΑΛΑ – Συμπολιτεία», «στις 7 Νοεμβρίου ψηφίζουμε τους τοπικούς κυβερνήτες. Ποιοι, δηλαδή, για τα επόμενα τρισήμισυ χρόνια μπορούν να βάλουν το νέο διευρυμένο δήμο σε τροχιά ανάπτυξης, ποιοι θα υπηρετήσουν καλύτερα θεσμούς όπως η Εκπαίδευση και η Πρόνοια. Ποιοί πιστεύουν στον Καλλικράτη, την μεγαλύτερη μεταρρύθμιση της Μεταπολίτευσης, που επιχειρεί να κάνει πιο ευέλικτο και αποτελεσματικό το σπάταλο και αναποτελεσματικό κράτος το οποίο οδήγησε τη χώρα στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό.

 Μπορεί να αλλάξουν οι υπουργοί και η κυβέρνηση, εφόσον αυτό αποφασίσει με την ψήφο του ο λαός, όποτε και εάν γίνουν εθνικές εκλογές. Όμως, η δημοτική αρχή που θα εκλεγεί στις 7 Νοεμβρίου, θα διαχειρίζεται τις τύχες του τόπου μας για τα επόμενα τρισήμισυ χρόνια και από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές για πέντε χρόνια.

Άρα, λοιπόν, στις 7 Νοεμβρίου πρέπει να επιλέξετε ανθρώπους με σχέδιο και όραμα, με ήθος και εντιμότητα, ανθρώπους με συνέπεια λόγων και έργων, οι οποίοι έχουν την ικανότητα και τη βούληση να πάνε τον τόπο μας μπροστά».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος και στην εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζουν όλες οι συνοικίες της πόλης, όπως και αυτές του Πύργου και του Κλωτσοτήρα. Ανύπαρκτος φωτισμός, βρώμικο ποτάμι, χωματόδρομοι, ακαθάριστες πλατείες και δρόμοι είναι η καθημερινότητα που βιώνουν οι κάτοικοι όλων των συνοικιών της πόλης των Τρικάλων. Οκτώ χρόνια, ο κ. Ταμήλος, δεν έκανε ούτε ένα έργο που να έχει τη δική του σφραγίδα. Γιατί, άραγε, όσα δεν μπόρεσε να κάνει τα προηγούμενα οκτώ χρόνια, μπορεί να τα κάνει τα επόμενα, τόνισε ο κ. Λάππας.

Ο κ. Ταμήλος, πρόσθεσε, αφήνει πίσω του μια χαμένη οκταετία. Έναν δήμο που χρωστάει 23 εκ. σε δάνεια, 1 εκ. στα ασφαλιστικά ταμεία και 6 εκ. ευρώ σε προμηθευτές και εργολάβους. Και αυτά είναι χρέη μόνο του δήμου γιατί και στις δημοτικές επιχειρήσεις υπάρχουν οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και στους εργαζόμενους, τους οποίους κρατάει ομήρους και απλήρωτους επί μήνες.

Αυτή η κατάσταση, όμως, δεν πάει άλλο. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά του δήμου και να βάλουμε τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν οι συμβασιούχοι. Ως νέα δημοτική αρχή, τους πρώτους έξι μήνες να κάνουμε νέο οργανισμό στο δήμο, θα προκηρυχθούν οι θέσεις για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με μοριοδότηση των συμβασιούχων ώστε να λήξει επιτέλους η ομηρία τους και να μην υπάρχει καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών τους.

Προηγούμενο άρθρο Ο Κώστας Αγοραστός σε μεγάλη συγκέντρωση στον Παλαμά
Επόμενο άρθρο Θεωρεί «Λανθασμένη» την κυβερνητική πολιτική