Περιοδεία Λάππα σε Καλονέρι- Μεγάρχη-Διαλεχτό


 Λίγα λόγια και πολλή δουλειά υποσχέθηκε ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΤΡΙΚΑΛΑ – Συμπολιτεία», κ. Χρήστος Λάππας, στους κατοίκους του Καλονερίου, της Μεγάρχης και του Διαλεκτού τους οποίους επισκέφθηκε την περασμένη Δευτέρα.

Ξεκινώντας από το Καλονέρι ο υποψήφιος δήμαρχος του νέου διευρυμένου δήμου Τρικκαίων, τόνισε ότι θα συνεχίσει το έργο της σημερινής δημοτικής αρχής, δίνοντας προτεραιότητα στην κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης. Ωστόσο, πρόσθεσε, τα όποια προβλήματα υπάρχουν στην περιοχή, θα συζητούνται και θα ιεραρχούνται στη γενική συνέλευση η οποία θα πραγματοποιείται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο στο χωριό.

 Ο Καλλικράτης ενσωματώνει στο δήμο Τρικκαίων και τις περιοχές Μεγάρχη και Διαλεκτό, με πλούσιο φυσικό πλούτο που θα πρέπει να αξιοποιηθεί και παράλληλα να βελτιωθεί η αγροτική οικονομία ώστε να παραμείνουν ζωντανά τα χωριά, υπογράμμισε ο κ. Λάππας. Και αυτό μπορεί να το κάνει η νέα δημοτική αρχή, αφού θα μεταφερθούν οι αρμόδιες διευθύνσεις της νομαρχίας στους δήμους.

«Είναι αναγκαίο να βελτιώσουμε την αγροτική παραγωγή και να δημιουργήσουμε θέσεις απασχόλησης, γιατί οι πελατειακές σχέσεις έχουν εξαντληθεί και πρέπει να πούμε την αλήθεια στον κόσμο. Και όχι ακόμη και τώρα, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, να μοιράζουμε χαρτάκια με δίμηνες συμβάσεις, όπως κάνει ο κ. Ταμήλος. Εμείς δεν θέλουμε να ξεκινήσουμε με σχέσεις υποκρισίας, αλλά με σχέσεις εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας», υπογράμμισε ο κ. Λάππας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις κατοίκων σχετικά με το πού θα βρεθούν τα λεφτά για να γίνουν τα απαραίτητα έργα, ο κ. Λάππας ανέφερε: «Η άποψή μου είναι ότι λεφτά υπάρχουν, αλλά πολλά πάνε για να ελαττωθεί το έλλειμμα. Όμως ο Καλλικράτης πέρα από τις αρμοδιότητες, θεσμοθετεί και πόρους για την τοπική αυτοδιοίκηση. Με τους πόρους αυτούς αλλά και με τον εξορθολογισμό του ανθρώπινου δυναμικού του δήμου, θα περισσέψουν χρήματα για την ανάπτυξη αντί να δίνονται για καταναλωτικές δαπάνες, όπως κάνει η σημερινή δημοτική αρχή.

Οι σχέσεις εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας που θα χτίσουμε  με τους πολίτες, είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο θα στηρίξουμε την ανάπτυξη και την προκοπή της περιοχής μας.

Προηγούμενο άρθρο Δυναμική συγκέντρωση των υποψηφίων του Κώστα Μαράβα
Επόμενο άρθρο Ο Κώστας Αγοραστός στο Νομό Καρδίτσας