Ειδήσεις

Περίπατος και ποδηλατάδα στις όχθες του Ληθαίου για την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο στα Τρίκαλα


Για μια ακόμη χρονιά ο Δήμος Τρικκαίων, από τους πρώτους που εντάχθηκαν στις δράσεις για την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, συνεχίζει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.
Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, η Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο τιμήθηκε με πεζοπορία. Και μάλιστα, στις υπό διαμόρφωση όχθες του Ληθαίου ποταμού, που ήδη έχουν αποκτήσει νέα όψη, με βάση τα έργα ανάπλασης που υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων (με 3.100.000 € προϋπολογισμό από το ΠΕΠ Θεσσαλίας και ακριβή τίτλο «Ανάπλαση παρόχθιας ζώνης Ληθαίου ποταμού κατά μήκος της κοίτης εντός του σχεδίου πόλης»).
Ο περίπατος ξεκίνησε από την πλατεία Ρήγα Φεραίου, έχοντας προηγηθεί καλωσόρισμα από τον αντιδήμαρχο Μιχάλη Λάππα, που αναφέρθηκε και στον σκοπό του περιπάτου. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από την αντιδήμαρχο Σοφία Αλεστά, την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο Δημοσίων Σχέσεων Εφη Λεβέντη, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ Χρήστο Μπλουγούρα και τον δημοτικό σύμβουλο Θωμά Μερτσιώτη.


Η πορεία των μελών των Β΄, Ε΄ και Στ΄ ΚΑΠΗ του Δήμου Τρικκαίων, παιδιών και οικογενειών, κινήθηκε μέσω της παρόχθιας διαδρομή επί της οδού Καλαμάτα, στη γέφυρα πλατείας Βουβής, στην παρόχθια διαδρομή στην οδό Αμαλίας και επιστροφή στην πλατεία Ρήγα Φεραίου από την κεντρική πεζογέφυρα
Ετσι, πολίτες κάθε ηλικίας περπάτησαν ανεμπόδιστα στις όχθες του στολιδιού των Τρικάλων, με τα ποδήλατα να κάνουν χρήση του διπλανού ποδηλατοδρόμου, σε μια ανάπλαση που δίνει έμφαση στον δημόσιο χώρο – που ήταν και το θέμα της φετινής Εβδομάδας Κινητικότητας. Σε δύο στάσεις στη διάρκεια του περιπάτου, η κ. Νέλλη Δρεμάνη, αρχιτεκτόνισσα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τρικκαίων, εξηγούσε και παρέθετε στοιχεία για τα τεχνικά δεδομένα της διαδρομής και συνολικά της ανάπλασης (προσβασιμότητα, χώρος για πεζούς, ποδηλατόδρομος, καθίσματα κ.α.).


Μετά τον περίπατο, μουσική από dj γέμιζε τον χώρο, πριν αναλάβει την ψυχαγωγία παιδιών (όλων των ηλικιών…) το Θέατρο Σκιών Κοσμά Παναγιώκα, με μια όμορφη παράσταση, που σκόρπισε άφθονο γέλιο

Από το γραφείο Τύπου

 

Προηγούμενο άρθρο Ανακοίνωση πρόσληψης 1 ατόμου Πτυχιούχου Φυσικής Αγωγής ΙΔΟΧ διάρκειας έως 8 μηνών στο Δ. Πύλης
Επόμενο άρθρο 23η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τρικκαίων