Παρουσιάστηκαν αρχές και υποψήφιοι του συνδυασμού «Αριστερή Παρέμβαση στην Θεσσαλία»


 Κάλεσμα κοινής δράσης σε όσους αγωνίστηκαν και αγωνίζονται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, στην οικολογική καταστροφή και την καταπάτηση ελεύθερων χώρων , ενάντια στα διόδια και τους «κεφαλικούς» φόρους , κόντρα στο ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς, των εργαζομένων, της νεολαίας και των αυτοαπασχολούμενων, απηύθυναν σήμερα το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου τα μέλη του συνδυασμού «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ».

 Ο συνδυασμός, όπως τόνισε ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρης Κάβουρας, έχει ως στόχο την δημιουργία ενός λαϊκού κινήματος, που θα παλεύει για:

  • Ανατροπή των μέτρων κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους.
  • Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση, με εργατικό έλεγχο. Έξοδος από την ΟΝΕ , το ευρώ. Ρήξη-αποδέσμευση από την ΕΕ.
  • Απαγόρευση απολύσεων. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία.
  • Γενναίες φοροαπαλλαγές στο εργατικό και λαϊκό εισόδημα. Δραστική αύξηση στη φορολογία του κεφαλαίου. Δραστική μείωση των εξοπλιστικών δαπανών. Δήμευση εκκλησιαστικής περιουσίας.
  • Λύση τώρα του προβλήματος της λειψυδρίας στον κάμπο χωρίς καταστροφή του περιβάλλοντος και μακριά από λογικές ιδιωτικοποιήσεων και νέων χαρατσιών. Εγγυημένες κατώτερες τιμές για τα αγροτικά προϊόντα , δημιουργία παραγωγικών αγροτικών συνεταιρισμών, καμιά ιδιωτικοποίηση ή διάλυση του ΕΛΓΑ.

Παράλληλα στην συνέντευξη Τύπου σημειώθηκε η αντίθεση του συνδυασμού «στον «Καλλικράτη» και την αντιδραστική μεταρρύθμιση του «τοπικού κράτους» καθώς και  στους μεσογειακούς αγώνες και τα δήθεν μεγάλα έργα  που οδηγούν στην καταστροφή και την υπερχρέωσή μας».

Επίσης ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο για το Νομό Τρικάλων που περιλαμβάνει, εκτός από τον οικοδόμο κ. Κάβουρα ως υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη, τον αρχιτέκτονα κ. Λάμπρο Αντάρα, τον πολιτικό επιστήμονα κ. Ηλία Κορδαλή, τον μάγειρα κ. Γιάννη Κόρδα, τον αρχιτέκτονα κ. Γιώργο Παπαδάκη, τον ιδιωτικό υπάλληλο κ. Γιάννη Παπαϊωάννου, τον γεωπόνο κ. Θανάση Τρύπα και την αυτοαπασχολούμενη κα Συλβί Τσάλα.

Προηγούμενο άρθρο Τέσσερα σημαντικά έργα του Νομού Τρικάλων αναμένουν την άμεση ένταξη στο Εσπα
Επόμενο άρθρο «Το χαμένο γοβάκι», στο Δημοτικό Κουκλοθέατρο του ΠΟΔΤ