Συνέχεια στα έργα του οδικού δικτύου από τη Νομαρχία Τρικάλων


 Οι συμβάσεις για τις δεύτερες εργολαβίες των έργων «βελτίωση περιβάλλοντος χώρου και της ασφάλειας του ορεινού οδικού δικτύου του Νομού Τρικάλων» και «συντήρηση – αποκατάσταση ζημιών κατασκευή τεχνικών στο οδικό δίκτυο ορεινής περιοχής Καλαμπάκας», υπογράφτηκαν την Τρίτη 15-6-2010, μεταξύ του Νομάρχη Τρικάλων και των αναδόχων των έργων. 

Το πρώτο έργο είναι προϋπολογισμού 500.000 ευρώ και προβλέπεται να γίνουν εργασίες για τη βελτίωση των τεχνικών έργων με επένδυση από λιθοδομή των τοίχων αντιστήριξης και άλλες εργασίες που θα απαιτηθούν στους οδικούς άξονες της επαρχίας Πύλης και όπου κριθεί απαραίτητο στο Νομό Τρικάλων.

Το δεύτερο έργο είναι προϋπολογισμού 400.000 ευρώ και προβλέπεται να γίνουν εργασίες συντήρησης στο οδικό δίκτυο της ορεινής περιοχής Καλαμπάκας με την κατασκευή μικρών τεχνικών. Γενικά οι εργασίες αποβλέπουν στη βελτίωση της βατότητας και στην εξασφάλιση ασφαλούς κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο της περιοχής Καλαμπάκας και όπου αλλού απαιτηθεί στο Νομό.

Ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης δήλωσε σχετικά:

«Πιστεύουμε με αυτές τις συμβάσεις και τις εργασίες που θα γίνουν να αποκαταστήσουμε τις βλάβες που έχει υποστεί το οδικό δίκτυο από τις συνεχείς βροχοπτώσεις.

Είναι λίγες οι πιστώσεις φέτος, αλλά παρά τη μείωση που έχει ο προϋπολογισμός της Νομαρχίας δίνουμε προτεραιότητα στο οδικό δίκτυο γιατί πιστεύουμε ότι είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη του Νομού μας και ιδιαίτερα του ορεινού όγκου».

Προηγούμενο άρθρο Επιστολή του Νομάρχη Τρικάλων για τη διάσωση του Κάστρου Γριζάνου
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ