Παραλαβή και 3ου απορριμματοφόρου για την ανακύκλωση


Στην παραλαβή ενός ακόμη απορριμματοφόρου χωρητικότητας 16 τόνων για τις ανάγκες της ανακύκλωσης θα προχωρήσει σύντομα ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για το τρίτο συνολικά απορριμματοφόρο το οποίο αποτελεί δωρεά της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, κόστους 100.000 ευρώ, ενώ τις επόμενες ημέρες ο δήμαρχος Τρικκαίων Μιχάλης Ταμήλος θα υπογράψει τα συμβόλαια για την παραλαβή του ειδικού οχήματος.

 Μέσω της παραλαβής του νέου απορριμματοφόρου θα υπάρξει η δυνατότητα της δημιουργίας και τρίτης πρωινής βάρδιας ώστε να γίνεται καλύτερα η αποκομιδή των σκουπιδιών για την ανακύκλωση, δεδομένου ότι σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τον κ. Ταμήλο, υπάρχει αύξηση των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων που δέχεται η ΠΑΔΥΘ.

Στατιστικά στοιχεία

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, για τις ποσότητες των απορριμμάτων οι οποίες καταλήγουν προς τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στην Παλαιοσαμαρίνα, τον Οκτώβριο του 2009 εναποτέθηκαν 8 τόνοι περίπου ενώ τον αντίστοιχο φετινό μήνα στη χωματερή ρίχτηκαν 7 τόνοι. Αυτό σημαίνει ότι αυξήθηκαν οι ποσότητες των απορριμμάτων που δέχεται το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Δυτικής Θεσσαλίας στο Αρτεσιανό Καρδίτσας μεταφράζοντας τα παραπάνω νούμερα σε 85% για τη χωματερή και 15% για την ανακύκλωση. “Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη για την ανακύκλωση” σχολίασε ο δήμαρχος Τρικκαίων, τονίζοντας παράλληλα ότι στόχος είναι μέχρι το 2020 το ποσοστό των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων να αγγίξει το 35%.

Λιγότερα σκουπίδια λόγω… κρίσης!

Παράλληλα ο κ. Ταμήλος δήλωσε ότι η οικονομική κρίση έχει συμβάλλει στο να παραδίδονται λιγότερα σκουπίδια από τους πολίτες, σύμφωνα πάντα με τα στατιστικά στοιχεία για τις ποσότητες απορριμμάτων οι οποίες καταλήγουν είτε στο ΧΥΤΑ, είτε στο Κ.Δ.Α.Υ Δυτικής Θεσσαλίας.
Σημειωτέον πάντως ότι η Ε.Ε.Α.Α. έχει προχωρήσει στη δωρεά απορριμματοφόρων για την ανακύκλωση και σε άλλους Δήμους του νομού, λ.χ. Καλαμπάκας, ενώ και η ενημέρωση των δημοτών για το τόσο σημαντικό αυτό θέμα έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς καθώς οι ποσότητες των σκουπιδιών των νοικοκυριών που καταλήγουν στους μπλε κάδους είναι αρκετές, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην περαιτέρω προστασία του περιβάλλοντος.

Προηγούμενο άρθρο Ομιλία του Χ. Μαγκούφη στην επιτροπή Οικονομικών
Επόμενο άρθρο Στο “κόκκινο” οι έλεγχοι στην αγορά