Ο Σωτήρης Χατζηγάκης για την αντιμετώπιση της κρίσης στο Νομό Τρικάλων


 Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον άκουσε τις εισηγήσεις των εκπροσώπων φορέων κατά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, στο Επιμελητήριο Ν. Τρικάλων το περασμένο Σάββατο ο βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και πρώην υπουργός κ. Σωτήρης Χατζηγάκης. Ο ίδιος ο πρώην υπουργός στην τοποθέτησή του παραδέχτηκε ότι «κανείς δεν αμφισβητεί ότι για να βγούμε από την σημερινή κρίση απαιτούνται θυσίες απ’ όλους μας» υπογράμμισε ωστόσο ότι «οι θυσίες αυτές θα πρέπει να μας φέρουν πιο κοντά στην  έξοδο από την κρίση. Να μην είναι θυσίες ανέξοδες, θυσίες που υπονομεύουν την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη του τόπου».

 Ο κ. Χατζηγάκης τόνισε πως «για τη Νέα Δημοκρατία κυρίαρχος στόχος ήταν πάντοτε η ανάπτυξη και ιδιαίτερα για την περιφέρεια των Θεσσαλίας και το Νομό Τρικάλων, ο απολογισμός αυτός είναι πρωτοπόρος σε πανελλήνιο επίπεδο.

Είμαι υπερήφανος γι’ αυτό τον απολογισμό -των τελευταία 30 χρόνων- σε έργα, υποδομές και φροντίδα για τους ανθρώπους και τα προβλήματα της Θεσσαλίας και των Τρικάλων. Η Θεσσαλία και τα Τρίκαλα, χάρη στη Νέα Δημοκρατία -αλλά θα μου επιτρέψετε να πω – και στη δική μου συμβολή και μέριμνα, βγήκαν από τον κύκλο της υπανάπτυξης. Έγιναν μια δυναμική πόλη και περιφέρεια.

Ένας παραγωγικός τόπος, με δυναμισμό και προοπτική».

Ο κ. Χατζηγάκης τόνισε ότι «εάν κι εφόσον ξεκλειδώσουν απλά τα έργα που η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε προωθήσει, τότε και ρευστό θα πέσει στην αγορά και δεκάδες νέες θέσεις εργασίες θα εξασφαλιστούν». Σημείωσε επίσης ότι θα πρέπει να τεθεί ένας στρατηγικός στόχος ανάπτυξης της περιοχής μας και οι επιχειρηματίες να συμβάλλουν προς αυτή τη κατεύθυνση καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις, ενώ τέλος στάθηκε στην ανάγκη να τρέξουν τα αναπτυξιακά προγράμματα, να «πέσει ρευστό στην αγορά» και οι «τράπεζες να εξασφαλίσουν την ρευστότητα επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση».

Προηγούμενο άρθρο Επιτυχημένη η 4η συνάντηση εργασίας ευρωπαϊκού προγράμματος "ISISEMD"
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ