Η θέση όλων των πολιτικών δυνάμεων πρέπει να είναι ξεκάθαρη:
Αν θέλουν να ταυτιστεί η ψήφος τους
με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, είναι απόλυτα θεμιτό.
Να το πουν, όμως, με σαφήνεια.
Δεν μπορεί να είναι «και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ»…
Είμαστε στο τέλος της κρίσης
και αντί όλες οι πολιτικές δυνάμεις να βάλουν «πλάτη»
να βγούμε από αυτή μια ώρα αρχύτερα,
προσπαθούν να δημιουργήσουν προσκόμματα,
παίζοντας με θεσμούς
όπως ο κορυφαίος θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας,
γιατί αυτός είναι ο στόχος τους.
Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ, κ. Ηλίας ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ, στην ομιλία του στη Βουλή, κατά τη συνεδρίαση της 11ης Ιουλίου 2014, με θέμα: «Τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. – Επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων και άλλες διατάξεις».
Παραθέτουμε την ομιλία του κ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ,
την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε και στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
Το θέμα δεν είναι νομικό, κατά την άποψή μου. Είναι πολιτικό. Είναι το πολιτικό ζήτημα που θέλει να δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, να συμπτύξει ένα μέτωπο για να εμποδίσει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Είναι απόλυτα θεμιτό από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν είναι αποδεκτό στο πολιτικό σύστημα και στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, να προσπαθεί, πραγματικά, να να δημιουργήσει και να κερδίσει εντυπώσεις επί ενός ζητήματος που είναι απόλυτα ξεκάθαρο.
Αν υπάρχουν οι εκατόν είκοσι Βουλευτές, τότε κινείται η διαδικασία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Το αίτημα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος πρέπει να είναι όμοιο ή να έχει συνάφεια. Σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να έχει συνάφεια το αίτημα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας με το αίτημα των άλλων πολιτικών δυνάμεων σε αυτή την Αίθουσα.
Εφόσον αυτό είναι τόσο ξεκάθαρο και εφόσον η Διάσκεψη των Προέδρων πήρε αυτή την απόφαση πολιτικά να το λύσει στο Α΄ Θερινό Τμήμα, δεν κατανοώ, πραγματικά, αυτή την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Το μόνο που επιδιώκουν είναι να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Ρεβίθια με φασόλια δεν μπορεί να είναι ομοειδή πράγματα. Δεν μπορούμε να τα συναθροίσουμε. Και σε κάθε περίπτωση, το επικάλυμμα ότι «οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου», όπως και το «δεν θέλουμε να προσμετρηθεί η ψήφος μας με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής» είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.
Η θέση όλων των πολιτικών δυνάμεων πρέπει να είναι ξεκάθαρη: Αν θέλουν να ταυτιστεί η ψήφος τους με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, είναι απόλυτα θεμιτό. Να το πουν, όμως, με σαφήνεια. Δεν μπορεί να είναι και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ. Και κάποιες άλλες δεν μπορούν να λένε πως ό,τι νόμους ψηφίσαμε οι οποίοι αφορούν το ενεργειακό πρόβλημα της χώρας, μπορούμε να τους συναθροίσουμε με έναν συγκεκριμένο νόμο που αφορά τη «μικρή ΔΕΗ».
Αυτά, και μικρά παιδιά και πρωτοετείς φοιτητές καταλαβαίνουν και κατανοούν ότι δεν είναι ούτε όμοια ούτε συναφή. Γι’ αυτό πραγματικά λυπούμαι που δεν μπορούν πολιτικές δυνάμεις να κατανοήσουν το πρόβλημα που έχει η χώρα. Είμαστε στο τέλος της κρίσης και αντί όλες οι πολιτικές δυνάμεις να βάλουν «πλάτη» να βγούμε μία ώρα αρχύτερα, προσπαθούν να δημιουργήσουν προσκόμματα, παίζοντας με θεσμούς όπως ο κορυφαίος θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας, γιατί αυτός είναι ο στόχος τους.
Πιστεύω, λοιπόν, ότι η απόφαση του Τμήματος θα είναι καταλυτική γι’ αυτούς.