Ολοκληρώνεται η ανάπλαση της γέφυρας στον Αγιαμονιώτη


 Στο τελικό στάδιο έχει εισέλθει το έργο διάσωσης και ανάπλασης της παλιάς γέφυρας στον Αγιαμονιώτη ποταμό, στο πάρκο Ματσόπουλο, όπως ενημερώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παζαΐτης, προσθέτοντας ότι είναι θέμα ημερών η παράδοσή του.

 Το εν λόγω έργο, προϋπολογισμού 20.000 ευρώ, εντάσσεται στην συνολική προσπάθεια ανάπτυξης του πάρκου Ματσόπουλου, το οποίο χρειάζεται μεγάλης κλίμακας παρέμβαση, επισημαίνει ο κ. Παζαΐτης, προσθέτοντας πως ο Δήμος πραγματοποιεί σταδιακά επεμβάσεις, ώστε βήμα – βήμα να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όσον αφορά την παλιά γέφυρα στον Αγιαμονιώτη, είναι ιστορικής αξίας κατασκευή, καθώς έχει ζωή πάνω από 100 χρόνια και πριν το 1967, που κατασκευάστηκε η χρησιμοποιούμενη γέφυρα, ήταν η ζεύξη μεταξύ των Τρικάλων και όλης της περιοχής των Νοτιοδυτικών Τρικάλων, υπογραμμίζει ο κ. Παζαΐτης, ο οποίος συμπληρώνει ότι η ιδέα διάσωσης και ανάπλασής της, προήλθε από τον “θόρυβο” που είχε δημιουργηθεί με την διάσωση της ατσαλένιας γέφυρας στον Καραβόπορο.

Μέχρι τώρα, ενημερώνει ο κ. Παζαΐτης, έχει απομακρυνθεί το κατάστρωμα που υπήρχε από άσφαλτο, έχει γίνει αμμοβολή και βαφή του ατσαλένιου σκελετού, εργασίες για τις οποίες αποδίδονται τα εύσημα στα συνεργεία που τις ανέλαβαν, και στην συνέχεια θα τοποθετηθούν κυβόλιθοι και κατάλληλος φωτισμός, με τον οποίο αφενός θα αναδεικνύεται η κατασκευή και αφετέρου θα φωτίζεται επαρκώς η περιοχή.

Τώρα, ενημερώνει ο κ. Παζαίτης, η εν λόγω γέφυρα χρησιμοποιείται από πεζούς και ποδηλάτες και είναι ενταγμένη στο πάρκο Ματσόπουλου, του οποίου αποτελεί πλέον αναπόσπαστο τμήμα.

Με την αποπεράτωση του έργου στην συγκεκριμένη γέφυρα, ο παρόχθιος του Αγιαμονιώτη χώρος θα καθαριστεί, τονίζει ο κ. Παζαίτης, ώστε να καταστεί τόπος αναψυχής και περιπάτου, εντός του πάρκου Ματσόπουλου.

Προηγούμενο άρθρο Συμμετοχή μαθητών στο debate υποψηφίων Δημάρχων
Επόμενο άρθρο Η χώρα μας θα δώσει ευρωπαϊκή μάχη για τα γενετικά τροποποιημένα