Ενημέρωση των καθηγητών Αγγλικής γλώσσας ενημερώθηκαν


 Η χρήση του διαδραστικού πίνακα στην διδασκαλία της ξένης γλώσσας ήταν το θέμα του ενδιαφέροντος επιμορφωτικού σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα από τον Σύλλογο Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων στο ξενοδοχείο «Πανελλήνιον».

 Την ενημέρωση των καθηγητών που έλαβαν μέρος στο σεμινάριο ανέλαβε ο αντιπρόσωπος Θεσσαλίας του εκδοτικού οίκου EXPRESS PUBLISHING κ. Νίκος Αναγνώστου σημειώνοντας ιδιαίτερα την παιδαγωγική επίδραση των διαδραστικών πινάκων που αφορούν τα εξής:

– Αύξηση ενθουσιασμού και ενδιαφέροντος

– Περισσότερες ευκαιρίες για συμμετοχή και συνεργασία

– Ανάπτυξη κοινωνικών και προσωπικών δεξιοτήτων

– Λιγότερες σημειώσεις μέσα στην τάξη

– Αυξημένη ανταπόκριση και δυνατότητα αφομοίωσης σύνθετων εννοιών

– Καλύτερη εκμάθηση για παιδιά με διαφορετικά στυλ μάθησης (Ακουστικό, Οπτικό, Κιναισθητικό)

– Αύξηση αυτοπεποίθησης.

Να σημειώσουμε ότι ένας διαδραστικός πίνακας (Interactive whiteboard) είναι μια ψηφιακή συσκευή αφής που συνδέεται με έναν υπολογιστή και ένα προβολικό (προτζέκτορα). Το προβολικό προβάλλει το οπτικό σήμα εξόδου του υπολογιστή στην επιφάνεια του πίνακα. Ο χρήστης μπορεί να αλληλεπιδράσει με τα εικονιζόμενα αντικείμενα, χρησιμοποιώντας την αφή.Ο διαδραστικός πίνακας πρέπει να είναι συνδεδεμένος με έναν υπολογιστή που δημιουργεί τις πραγματικές εικόνες ή δεδομένα. Τα εξελιγμένα μοντέλα των διαδραστικών πινάκων έχουν ψηφιακό πληκτρολόγιο και ποντίκι.

Προηγούμενο άρθρο Ημερίδα μνήμης για την Ισραηλιτική Κοινότητα Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Επιτυχημένη η 4η συνάντηση εργασίας ευρωπαϊκού προγράμματος "ISISEMD"