Ειδήσεις

ΟΑΣΤ: Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία


Συνάδελφοι Αγρότες-Κτηνοτρόφοι, συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία και την Απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 10 Ιούνη στις 10 πμ στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων.

Διαδηλώνουμε μαζί με τους συμμάχους μας τους εργατουπαλλήλους που πολλές φορές βρεθήκαμε στους αγώνες, να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα που διαλύει το 8ωρο, καταργεί την κυριακάτικη αργία, χτυπάει τη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία.

Δεν μένουμε απαθείς, το τερατούργημα της κυβέρνησης μας αφορά όλους. Εχουμε εργαζόμενους (γυναίκες ,παιδιά, εγγόνια) στις οικογένειές μας, δεν θα τους αφήσουμε να γίνουν σύγχρονοι δούλοι στον 21ο αιώνα, να δουλεύουν νύχτα με νύχτα για ένα μεροκάματο, και να μην μπορούν να αντιδράσουν.

Εχουμε μεγάλη πείρα από τους αγώνες μας, τις διώξεις και την ποινικοποίηση των αγροτικών κινητοποιήσεων. Εχουμε βρεθεί και συνεχίζουν να μας στέλνουν στα δικαστήρια, να ποινικοποιούν την συνδικαλιστική δράση και τους αγώνες μας.

Συμμετέχουμε στην απεργία γιατί κοινός μας εχθρός είναι το κεφάλαιο-τα μονοπώλια-οι τράπεζες και οι κυβερνήσεις που τους στηρίζουν με την πολιτική τους για να μας ξεζουμίζουν, γι’ αυτό πρέπει να είναι κοινοί οι αγώνες μας.

     Διεκδικούμε:

  • Να αποσυρθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα που κατέθεσε η κυβέρνηση.
  • Άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματος μας, με αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από τις χαμηλές τιμές και της συνέπειες της φονικής πανδημίας.
  • Ουσιαστικές αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς από τον παγετό και άλλα ζημιογόνα αίτια που έχει καταστρέψει την παραγωγή σε πολλά προϊόντα. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις φυσικές αιτίες και νόσους.
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα αφήνουν ένα εισόδημα επιβίωσης στους αγροτοκτηνοτρόφους και θα εξασφαλίζουν προσιτές

τιμές στη λαϊκή κατανάλωση.

  • Μείωση του υπέρογκου και αδικαιολόγητου κόστους παραγωγής.
  • Να μη γίνει καμιά κατάσχεση για οφειλές και δάνεια που βρίσκονται στο κόκκινο.

 

Το Δ.Σ. της ΟΑΣΤ Η «ΑΝΟΙΞΗ»

 

Προηγούμενο άρθρο 3 νέα θετικά κρούσματα covid στα Τρίκαλα
Επόμενο άρθρο Δ. Τρικκαίων: Μεγάλη συναυλία - εκδήλωση τιμής στην Τερψιχόρη Παπαστεφάνου και τη Χορωδία Τρικάλων