Ειδήσεις

Ξεκίνησε η λειτουργία του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων


O Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημέρωσε τα μέλη του ότι, ξεκίνησε την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 η λειτουργία του «Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19» της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Το Ταμείο δημιουργήθηκε με την Υπουργική Απόφαση 2500/6/2020, ως ανεξάρτητη χρηματοδοτική μονάδα της ΕΤΕΑΝ ΑΕ, με βασική αποστολή την χορήγηση συνολικής ρευστότητας 7 δις ευρώ στις επιχειρήσεις. Οι χρηματοδοτήσεις θα δοθούν με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου και θα καλύψουν το 80% κάθε δανείου, γεγονός που αναμένεται να εξασφαλίσει χαμηλά επιτόκια. Αφορά σε νέες χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων για Κεφάλαιο Κίνησης (συμπεριλαμβανομένων και των απλών, μη μετατρέψιμων ομολογιακών δανείων) που θα έχουν διάρκεια ως 5 έτη, συμπεριλαμβανομένης τυχόν περιόδου χάριτος. Δεν επιτρέπεται η, μέσω του Ταμείου, αναχρηματοδότηση/αποπληρωμή υφιστάμενων δανείων και πιστωτικών γραμμών, η χρηματοδότηση προγράμματος καταβολής μερισμάτων ή αγοράς μετοχών και η χρηματοδότηση εξαγορών και συγχωνεύσεων επιχειρήσεων.

Το ύψος του δανείου δεν μπορεί να υπερβαίνει το 25% του συνολικού κύκλου εργασιών της επιχείρησης για το 2019 ή το διπλάσιο του ετήσιου μισθολογικού κόστους της επιχείρησης πάλι για το 2019. Υπερβάσεις αυτών των μεγεθών μπορούν να γίνουν μόνο κατ’εξαίρεση.

Επιλέξιμες θα είναι οι επιχειρήσειςπου:

  • Δενπαρουσιάζουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις στα δάνεια και τις λοιπές πιστωτικές υποχρεώσεις τους (συμπεριλαμβανομένων και ρυθμισμένων οφειλών τους) στις 31-12-2019 κατά τον χρόνο εξέτασης του αιτήματος χρηματοδότησης και κατάρτισης της σύμβασης δανείου.
Προηγούμενο άρθρο Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συγχαίρει τον Αίολο Τρικάλων, τους Ίκαρους και τους Γόμφους
Επόμενο άρθρο Εύκολο το ταξίδι στο Διαδίκτυο, δύσκολο στην ψυχή μας – Του πρωτ. Αθανασίου Τύμπα, θεολόγου – μουσικού