Νέο θεματικό πάρκο ετοιμάζουν τα Τρίκαλα


Ένα νέο φιλόδοξο εγχείρημα, μετά τον «Μύλο των Ξωτικών» που μπαίνει στην τρίτη του χρονιά, θα υλοποιηθεί στα Τρίκαλα, φιλοδοξώντας να τονώσει την επισκεψιμότητα της πόλης.

Πρόκειται για τη δημιουργία ενός θεματικού πάρκου με την επωνυμία «Μουσικό χωριό», το οποίο θα στεγαστεί κατά πάσα πιθανότητα στο κτίριο της πρώην ΚΟΜΔΕ, κοντά στον σταθμό των τρένων.

Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει την Ελλάδα της δεκαετίας του ’60 μέσα από τα ουζερί και τις ταβέρνες, να γνωρίσει τον Βασίλη Τσιτσάνη και τους μεγάλους δημιουργούς και να προβεί σε αγορές από την τοπική αγορά που θα στηθεί στην περιοχή.

Η δράση θα υλοποιηθεί από την «Δίκτυο Ανάδειξης και Αξιοποίησης του Τοπικού Πολιτισμού» με την πολύτιμη συνδρομή της εταιρείας e-trikala, η οποία έχει την απαραίτητη τεχνογνωσία για να στηρίξει την προσπάθεια.

Παράλληλα ανοίγουν και νέες θέσεις εργασίας με την υποβολή των αιτήσεων να ξεκινά από σήμερα μέχρι και τις 29 Νοεμβρίου (Δευτέρα – Παρασκευή 9 π.μ.-3 μ.μ.) στα γραφεία της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ – e-Trikala A.E., Στρατηγού Σαράφη 44 – τηλ. 2431022899)

Θα απασχοληθούν συνολικά 35 άτομα (άνεργοι, νέοι επιστήμονες, μικροκαλλιεργητές, αγρότες και ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ). Στις επιχειρήσεις παραγωγής τοπικών προϊόντων, εκτιμάται ότι θα δουλέψουν 15 άτομα, ενώ στα δημιουργικά, πολιτιστικά και τουριστικά επαγγέλματα, εκτιμάται ότι θα χρειαστούν άλλοι 20. Επιπλέον, ένας εκτιμώμενος αριθμός 10 ατόμων θα απασχοληθεί με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας σε υφιστάμενες επιχειρήσεις της περιοχής παρέμβασης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 282.200 ευρώ και η ολοκλήρωση του τοποθετείται στις 31 Δεκεμβρίου 2014. Περισσότερες πληροφορίες γύρω από το αναλυτικό τεύχος της πρόσκλησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν στην ιστοσελίδα www.mousikoxorio.gr

Παραγωγικές ιδέες που τις έχει ανάγκη ο τόπος σε δύσκολες εποχές…

Εφ. Ενημέρωση (Τάσος Πλέντζας)

 

Προηγούμενο άρθρο Κατατακτήριες εξετάσεις Οκτωβρίου 2013
Επόμενο άρθρο Αυτοκινητόδρομοι: Καλώς εχόντων… το 2016 ο Ε65