Ειδήσεις

Μουσική και εκπαίδευση για το ΚΔΑΠ «ΦΡΟΥΡΙΟ» του Δ. Τρικκαίων στο Μουσείο Τσιτσάνη


Άλλη μια εκπαιδευτική δράση πραγματοποίησε το ΚΔΑΠ «ΦΡΟΥΡΙΟ» του Δήμου Τρικκαίων. Όπως αναφέρεται σχετικά: «Με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή των παιδιών και των γονέων του ΚΔΑΠ «Φρούριο» του Δήμου Τρικκαίων, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Μαΐου μια πολύ ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική δράση μουσειοπαιδαγωγικού χαρακτήρα, στο ανανεωμένο Μουσείο Τσιτσάνη.

Η εκπαιδευτική εκδρομή αυτή, εντάσσεται σε έναν κύκλο δραστηριοτήτων, όπου τα ωφελούμενα παιδιά συμμετέχουν σε βιωματικές επιμορφωτικές δράσεις με τις οικογένειες τους και γνωρίζουν με δημιουργικό τρόπο, γωνιές οικολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος της πόλης και των γύρω περιοχών των Τρικάλων.

Η επίσκεψη μας, ξεκίνησε με ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του δίδυμου Οθωμανικού λουτρού, όπου παρατηρήσαμε την συνύπαρξη και τον συνδυασμό των δύο μουσειακών χώρων και τα μηχανήματα που διασώζονται και λειτουργούσαν στο χώρο του ξυλουργείου των φυλακών, όταν ακόμα στο σημερινό πολιτιστικό χώρο του μουσείου, λειτουργούσαν οι φυλακές Τρικάλων μέχρι το 2006.

Ο κ. Στέλιος Καραγιώργος καλλιτεχνικός διευθυντής του μουσείου, μας υποδέχτηκε και μας ταξίδεψε στον χρόνο, μιλώντας μας για την ιστορία των «μικρών» που έγιναν «μεγάλοι». Για τη ζωή και τη εξέλιξη σπουδαίων μουσικών προσωπικοτήτων της χώρας μας, που σχετίζονται με τον μεγάλο Τρικαλινό συνθέτη.

Η ξενάγησή μας συνεχίστηκε με ένα παιχνίδι συνεχόμενων εκπλήξεων, όπου μας αποκαλύφθηκαν με διαδραστικό τρόπο, τα εκθέματα και οι πληροφορίες για τον Βασίλη Τσιτσάνη, τη ζωή και τους συνεργάτες του.

Η περιήγηση έκλεισε με έναν υπέροχα πρωτότυπο τρόπο, που εμείς το ονομάσαμε, Το δικό μου Τραγούδι.

Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να βιώσουν την εμπειρία της ζωντανής ηχογράφησης, στο μικρό στούντιο που βρίσκεται μέσα στο Μουσείο, ενός αγαπημένου τραγουδιού του Βασίλη Τσιτσάνη σε μια ψηφιακή εγγραφή, με άμεση πρόσβαση σε μουσικό αρχείο το οποίο  στάλθηκε στο κάθε παιδί μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ΚΔΑΠ.

Κλείνοντας, με τις αισθήσεις μας αφυπνισμένες, σας προτρέπουμε να επισκεφτείτε ή να το επαναλάβετε όσοι ήδη γνωρίζετε αυτό το μουσείο, που συνδυάζει με έναν σπάνιο τρόπο, την ιστορία, την μνήμη, την μουσική και την τεχνολογία και αποτελεί αποτύπωση της πολιτιστικής προσφοράς  και της επινοητικότητας της πόλης μας».

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

ΣΗΜ. Οι φωτό δημοσιεύονται με την άδεια των γονέων – κηδεμόνων

Προηγούμενο άρθρο 20 χρόνια Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος στα Τρίκαλα – Όλο το πρόγραμμα
Επόμενο άρθρο Η «αξία των γηρατειών» στο ΚΔΑΠ ΟΜΟΝΟΙΑ του Δήμου Τρικκαίων