Με on-line σύστημα θα δουλεύουν οι οικονομικές υπηρεσίες του δήμου


 Τα νέα δεδομένα που θα επικρατήσουν από το Γενάρη με την εφαρμογή του “Καλλικράτη” επιτάσσουν να υπάρχει κοινό λογισμικό σύστημα για τις οικονομικές υπηρεσίες των δήμων και για την ακρίβεια εκείνων που συνενώνονται, όπως είναι η οικονομική υπηρεσία του δήμου Τρικκαίων με εκείνες των δήμων Παληοκάστρου, Παραληθαίων, Μ. Καλυβίων, Φαλώρειας, Εστιαιώτιδας, Καλλιδένδρου και Κόζιακα..

 Για την απόκτηση κοινού λογισμικού συστήματος που θα  είναι συμβατό για τους παραπάνω δήμους, έγινε ανοικτός διαγωνισμός που είχε να κάνει με την λειτουργική ενοποίηση υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων και οι προσφορές που κατατέθηκαν εγκρίθηκαν χθες από τη δημαρχιακή επιτροπή του δήμου Τρικκαίων.

Όπως υποστήριξε ο κ. Ταμήλος «με αυτό το σύστημα θα συνδεθεί το λογισμικό του δήμου Τρικκαίων με εκείνο των επτά δήμων που συγχωνεύονται ώστε να έχει εικόνα ο ταμίας του δήμου που είναι στα Τρίκαλα για τα έσοδα και τα έξοδα που υπήρξαν σήμερα π.χ στον Πρόδρομο. Θα είναι ένα online σύστημα όπως υπάρχει σήμερα και στις τράπεζες».

Έγκριση για στολές στη δημοτική αστυνομία

Στη χθεσινή όμως συνεδρίαση της δημαρχιακής επιτροπής του δήμου Τρικκαίων τέθηκε και το θέμα της  αγοράς στολών των τελευταία δέκα δημοτικών υπαλλήλων. Η τελευταία 10άδα δημοτικών αστυνομικών ανέλαβε υπηρεσία εδώ και δύο μήνες περίπου και φυσικά για την προμήθεια των ειδών ένδυσης και υπόδησης που χρειάζονται διεξήχθη ανοιχτός διαγωνισμός. Το ποσό που χρειάζεται να δαπανηθεί για τον κάθε υπάλληλο

της δημοτικής αστυνομίας είναι περί τις 2.500 ευρώ αφού χρειάζονται μπουφάν, παντελόνι, μπότες, γάντια, κράνος κ.ο.κ.

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Μείωση της εμπορικής αξίας των ακινήτων προτείνει ο δήμος Τρικκαίων