Ειδήσεις

Με το ποδήλατο από τα Χανιά στα Τρίκαλα και σε όλη την Ελλάδα


Οι αριθμοί λένε ορισμένη από την αλήθεια: 2 τροχοί (ποδηλάτου), 180 ημέρα, πάνω από 7.000 χιλιόμετρα, σαφώς περισσότερες από 52 πόλεις.
Ο Παναγιώτης Μπαλολάκης από τα Χανιά, με τη μέριμνα και φροντίδα του Δήμου Χανίων, ξεκίνησε ένα ποδηλατικό ταξίδι στην Ελλάδα. «Για να τη γνωρίσω και να ανοίξω δρόμους της ψυχής», δηλώνει στον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και στην αντιδήμαρχο Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων, Εφη Λεβέντη.
Ενας από τους σταθμούς του Χανιώτη ποδηλάτη είναι και η πόλη με τα περισσότερα από 40.000 ποδήλατα, τα Τρίκαλα. Και όπως επεσήμανε ο κ. Παπαστεργίου, «μάλλον χάρηκε ιδιαίτερα που δεν τον… κοιτούσαν περίεργα»!
Ο Παναγιώτης φωτογράφισε μνημεία και σήματα κατατεθέντα της πόλης (Μουσείο Τσιτσάνη, γέφυρες, Μύλο Ματσόπουλου, Βαρούσι, Φρούριο κ.α.), έκανε βόλτα στην πόλη, είδε εν τάχει την ιστορία της. Και δήλωσε ενθουσιασμένος με το ταξίδι, το οποίο, λόγω του ποδηλάτου «μου επιτρέπει να πηγαίνω αργά, να περνώ από πεζοδρόμους και πλατείες». Ετσι, «κάθε φορά γίνομαι παιδί 10 χρονών», ενώ ταυτοχρόνως «ξεμυαλίζομαι με τις φωτογραφίες, ανακαλύπτοντας τις ομορφιές και ειδικά τις ομορφιές των βυθών».
Ο Παναγιώτης Μπαλολάκης με το 16 κιλών ποδήλατό του (με τον σχετικό εξοπλισμό) δεν ξεχνά τη φετινή επέτειο, συνδέοντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με αυτό το ποδηλατικό ταξίδι στην Ελλάδα.
Εκφράζει, δε, και πάλι, τις ευχαριστίες του στον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, και στον αντιδήμαρχο πολιτισμού, Γιάννη Γιαννακάκη, για τη συνδρομή τους στην υλοποίηση της διαδρομής.
Θα βρείτε το υλικό από κάθε πόλη στο facebook στη διεύθυνση https://www.facebook.com/podilatontastinellada

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Προηγούμενο άρθρο Μόλις ένα νέο θετικό κρούσμα covid στα Τρίκαλα
Επόμενο άρθρο Τρίκαλα: Ποδόσφαιρο ενάντια στον ρατσισμό