Με προτάσεις για το δημογραφικό πρόβλημα η παρουσίαση του ψηφοδελτίου των «Ελεύθερων Θεσσαλών»


 Με επικεφαλή τον Ανωτ. Αξιωματικό ε.α. κ. Χρήστο Μακρυγιάννη – «ανθρώπου με ανιδιοτελείς αγώνες και με προσφορά στο σύνολο που αναγνωρίστηκε και με την απονομή Χρυσού Σταυρού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» – και από ανθρώπους «της εργασίας και του μόχθου και όχι μεγαλοσχήμονες όπως υπάρχουν στα ψηφοδέλτια του δίπολου ΠΑΣΟΚ- ΝΔ» – αποτελείται το ψηφοδέλτιο του υποστηριζόμενου από το ΛΑ.Ο.Σ. «Ελεύθεροι Θεσσαλοί» για το νομό Τρικάλων, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και παρουσίασε σήμερα το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου ο Βουλευτής του κόμματος και υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Αστέριος Ροντούλης.

 Ο κ. Ροντούλης σημείωσε ότι η παρουσίαση του συνδυασμού σε κάθε νομό θα συνοδεύεται από διάφορες θεματικές ενότητες και ειδικά για τα Τρίκαλα επέλεξε να μιλήσει για το οξύτατο, όπως είπε, δημογραφικό πρόβλημα της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «έχει εξαπολύσει  πογκρόμ κατά των πολυμελών οικογενειών αφήνοντας αδιόριστους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς και ετοιμάζοντας νέο χτύπημα με την αφαίρεση επιδομάτων που απεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με εισοδηματικά κριτήρια. Οι υποσχέσεις του κ. Παπανδρέου για αυτές τις οικογένειες αποδείχθηκαν ψέματα. Εμείς όμως θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τη στήριξή τους όπως και για τις μονογονεϊκές οικογένειες που βιώνουν και αυτές μια τραγική πραγματικότητα». Επίσης υπογράμμισε τους αγώνες του κόμματός του για την αναγνώριση προνομίων σε αυτές τις οικογένειες και ανέφερε με έμφαση ότι χωρίς την παρέμβαση του ΛΑ.Ο.Σ. ο όρος τρίτεκνοι δεν θα υπήρχε στο λεξιλόγιο «Η αιρετή περιφέρεια μπορεί και πρέπει να ασχοληθεί με το πρόβλημα γιατί είναι αναγκαιότητα που πηγάζει από τη λογική επιβίωσης του ελληνικού έθνους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης ο κ. Ροντούλης παρουσίασε τις τέσσερις προτάσεις του συνδυασμού για τη στήριξη των πολυμελών οικογενειών που είναι:

  • Συγκρότηση και λειτουργία δημογραφικού παρατηρητηρίου για να αποτυπώνονται  οι δημογραφικές τάσεις σε κάθε θεσσαλικό διαμέρισμα.
  • Συγκρότηση και λειτουργία Ινστιτούτου Δημογραφικής Πολιτικής με ευθύνη της πολιτείας και έδρα τα Τρίκαλα με σκοπό την προβολή των απαραίτητων μέτρων για τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας.
  • Συγκρότηση δικτύου οικογενειακής μέριμνας και αλληλεγγύης σε συνεργασία με τις ΤΕΔΚ και τους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ για λήψη μέτρων ενίσχυσης του οικογενειακού προϋπολογισμού σε τοπικό επίπεδο.
  • Διεκδίκηση μέσω της Επιτροπής Περιφερειών ενός Ευρωπαϊκού Ταμείου δημογραφικής ανάκαμψης.

Τέλος, κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει ελεύθερα και αδέσμευτα  και να στηρίξει τον συνδυασμό «Ελεύθεροι Θεσσαλοί», το ψηφοδέλτιο του οποίου για το Νομό Τρικάλων αποτελείται από τα εξής πρόσωπα:

  1. Ελένη Αργύρη – Μπαλάφα, Οικιακά
  2. Λάζαρος Βράνζας, Αγροτοσυνδικαλιστής
  3. Κώστας Ζτρίβας, Ιδιωτικός υπάλληλος
  4. Γεώργιος Κάβρας, Ιδιωτικός υπάλληλος και γεωργικές επιχειρήσεις
  5. Ελισάβετ Κωνσταντινίδου συζ. Κωνσταντίνου, Επιχειρηματίας  και τρίτεκνη μητέρα
  6. Ευαγγελία (Λίτσα) Μόκα, Σχεδιάστρια
  7. Γρηγόρης Μανάφας, Ιδιωτικός υπάλληλος
  8. Βάιος Μαίος, Ασφαλιστικός σύμβουλος
  9. Μυρσίνη (Μαίρη) Μαμάτσα, Κομμώτρια
  10. Στέφανος Ντάκος, Πτυχιούχος Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με μεταπτυχιακό στις Βυζαντινές Σπουδές
  11. Αντώνης Τασίκας, Αστυνομικός ε.α. και πολύτεκνος
  12. Γιάννης Ξηρός, Ταξίαρχος ε.α.
  13. Γιάννης Σίτας, Δημ. Υπάλληλος
  14. Γιάννης Φέκας, Εργατοτεχνίτης
Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη Αγοραστού στο Νομάρχη Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη στις Ιερές Μονές των Μετεώρων από τη ΣΜΥ