Ειδήσεις

Μαρίνα Κοντοτόλη: Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των αγροτών από την κυβέρνηση. Ούτε σήμερα οι αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών αγροτών των Τρικάλων και της Θεσσαλίας


Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, τη συνεχιζόμενη αθέτηση των υπεσχημένων από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για την εξόφληση των πληγέντων αγροτών των Τρικάλων και της Θεσσαλίας για τις καταστροφές στις καλλιέργειες από τον Danielκαι τον Elias, σχεδόν ένα χρόνο μετά τις πλημμύρες.

Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατατέθηκε σήμερα από τη Βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, διότι, σύμφωνα με δημοσίευμα ηλεκτρονικού τύπου εξειδικευμένου στα αγροτικά ζητήματα, agronews.gr, το σίριαλ των αποζημιώσεων συνεχίζεται και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο για τους αγρότες, καθώς, ούτε σήμερα (Τετάρτη 24 Ιουλίου) προβλέπεται να γίνει η σχετική πίστωση στους λογαριασμούς των παραγωγών από τον ΕΛΓΑ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του agronews.gr, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημέρωνε με επίσημη ανακοίνωσή του ότι: «Την 24η Ιουλίου2024  η εξόφληση του ΕΛΓΑ για Daniel και Elias…και ώρα 12:00 μ.μ.». πλην όμως, όπως αποδείχτηκε σήμερα, άλλο ένα επεισόδιο στο έργο του εμπαιγμού των αγροτών παίχτηκε και σήμερα 24/7/2024.

Μάλιστα, πληροφορίες του τύπου αναφέρουν, ότι τελικά όχι μόνο καθυστερούν για τρίτη φορά οι αποζημιώσεις, αλλά θα είναι και μικρότερες των υπεσχημένων.

Όλα αυτά οδηγούν τους αγρότες στην απόγνωση και τον κάμπο της Θεσσαλίας να πλημμυρίζει πλέον από την οργή τους.

Ακολουθεί ολόκληρη η Αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ: «Ούτε σήμερα η πληρωμή από τον ΕΛΓΑ των πλημμυροπαθών αγροτών των Τρικάλων και της Θεσσαλίας για τις ζημιές από τον Daniel και τον Elias».

Η Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαρίνα Κοντοτόλη, έχοντας υπόψη της το από 24/7/2024 δημοσίευμα του agronews με θέμα: «Αργότερα και χωρίς περισσότερα ο ΕΛΓΑ στη Θεσσαλία, ούτε σήμερα η πληρωμή, 201 ευρώ το βαμβάκι», το καταθέτει ως Αναφορά προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας να απαντήσει στη Βουλή για ποιο λόγο άλλη μία φορά η κυβέρνηση αθετεί τις υποσχέσεις της προς τους πληγέντες παραγωγούς αγρότες των Τρικάλων και της Θεσσαλίας.

Στο εν λόγω δημοσίευμα αναφέρονται, μεταξύ άλλων:

  • Με το χειρότερο σενάριο εκτυλίσσεται το σίριαλ των αποζημιώσεων σε ότι αφορά στη δεύτερη δόση για τις καταστροφές του περασμένου Σεπτεμβρίου στην αγροτική παραγωγή στη Θεσσαλία, καθώς, ούτε σήμερα (Τετάρτη 24 Ιουλίου) προβλέπεται να γίνει η σχετική πίστωση στους λογαριασμούς των παραγωγών από τον ΕΛΓΑ.
  • Υπενθυμίζεται πως η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου στις 17 Ιουλίου ανέφερε τα εξής: «Την 24η Ιουλίου η εξόφληση του ΕΛΓΑ για Daniel και Elias 60 εκατ. € επί πλέον για αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής για τις ζημιές στη Θεσσαλία…»
  • «…Οι ενισχύσεις, οι οποίες υπερβαίνουν τα 60 εκ. € θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών την Τετάρτη 24η Ιουλίου 2024 και ώρα 12:00 μ.μ.»
  • Ασφαλείς πληρφορίες του  Agronews θέλουν την τελική αποζημίωση να επανέρχεται στα μέχρι πρότινος σχέδια του ΕΛΓΑ και να περιορίζεται σε 201 ευρώ το στρέμμα για τους νομούς Λάρισας και Τρικάλων, σε 185 ευρώ για τη Μαγνησία και σε 180 ευρώ για την Καρδίτσα.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

 

Αθήνα, 24 Ιουλίου 2024

 

Ακολουθεί η ανάρτηση του agronews.gr: Αργότερα και χωρίς περισσότερα ο ΕΛΓΑ στη Θεσσαλία, ούτε σήμερα η πληρωμή, 201 ευρώ το βαμβάκι (agronews.gr)

 

Η καταθέτουσα Βουλευτής

Κοντοτόλη Μαρίνα

 

Προηγούμενο άρθρο Άμεση ανταπόκριση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Τσιάρα στην επιστολή του Δημάρχου Μετεώρων Λ. Αβραμόπουλου
Επόμενο άρθρο Επιδείνωση καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και ενδεχόμενο χαλαζοπτώσεων