Ειδήσεις

Μαρίνα Κοντοτόλη: Να αντικατασταθούν άμεσα τα απαρχαιωμένα πυροσβεστικά οχήματα στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πύλης Τρικάλων


Στη Βουλή έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία της Βουλευτή Τρικάλων, Μαρίνας Κοντοτόλη, την ανάγκη για άμεση αντικατάσταση των απαρχαιωμένων οχημάτων του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλης Τρικάλων.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κατέθεσαν σήμερα 12 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία της Βουλευτή Τρικάλων, Μαρίνας Κοντοτόλη, ζητώντας απαντήσεις για το αν και πότε θα γίνει ανανέωση του στόλου του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλης Τρικάλων κι αν είναι διατεθειμένη η κυβέρνηση να λάβει μέτρα διασφάλισης της υγείας και της ασφάλειας των πυροσβεστών, οι οποίοι επιχειρούν με παλαιά οχήματα και εξοπλισμό.

Ειδικότερα το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πύλης καλύπτει έναν τεράστιο ορεινό όγκο που περιλαμβάνει δασικές εκτάσεις, οικισμούς και αγροτικές-κτηνοτροφικές περιοχές.  Έχει στην ευθύνη του 44 χωριά του Δήμου Πύλης, το οποία εκτείνονται στον ορεινό όγκο της Πίνδου και όλες τις δασικές εκτάσεις, ενώ η αρμοδιότητά του φτάνει έως τα σύνορα με τα Ιωάννινα και έως τα σύνορα με την Άρτα.

Εύκολα γίνεται αντιληπτή η δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες, όταν καλούνται να καλύψουν τόσο μεγάλη έκταση με οχήματα που είναι ηλικίας 30 έως 50 ετών, καθώς η  υπερβολική ηλικία αυτών δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα, όπως αυξημένες ανάγκες συντήρησης και μειωμένη επιχειρησιακή ικανότητα.

 

Τα παλαιά οχήματα δεν διαθέτουν την τεχνολογία και την αξιοπιστία των σύγχρονων οχημάτων, γεγονός που τα καθιστά αναποτελεσματικά σε περιόδους αυξημένων πυρκαγιών, ενώ παράλληλα δημιουργεί συνθήκες εργασιακής ανασφάλειας για τους πυροσβέστες.

Γι’ αυτό και καλείται ο αρμόδιος Υπουργός να απαντήσει συγκεκριμένα αν είναι διατεθειμένη η κυβέρνηση να αντικαταστήσει τα απαρχαιωμένα οχήματα με νέα, εξελιγμένης τεχνολογίας και αυξημένης αξιοπιστίας τα οποία θα βελτιώσουν σημαντικά την αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλης.

Προηγούμενο άρθρο Παράρτημα Θεσσαλίας του ΟΕΕ: Παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: Καρκίνος Παγκρέατος – από το Α ως το Ω