Ειδήσεις

Μαρίνα Κοντοτόλη: «Καταστροφικές ζημιές σε σοδειές και μεγάλες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης, από αγριογούρουνα στην ΠΕ Τρικάλων. Σε απόγνωση οι αγρότες»


Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη το δημοσίευμα του Trikalaopinion, αναφορικά με την πλειάδα προβλημάτων που έχουν επιφέρει οι ανεξέλεγκτες επιδρομές αγριογούρουνων στους αγρότες της ΠΕ Τρικάλων.

Αναφορά προς τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε σήμερα η Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μαρίνα Κοντοτόλη, καλώντας τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει στη Βουλή τι μέτρα πρόκειται να λάβει για να καλύψει τις μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες των αγροτών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το Trikalaopinion, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες της ΠΕ Τρικάλων είναι οι βραδινές επιδρομές από ομάδες αγριογούρουνων, τα οποία καταστρέφουν τις σοδειές τους. Καλαμπόκια και κηπευτικά γίνονται στόχος, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα αγριογούρουνα φτάνουν και στις κατοικημένες περιοχές.

Οι αγρότες της ΠΕ Τρικάλων προσπαθούν με κάθε τρόπο να προφυλάξουν τα προϊόντα τους, με μέσα όπως, οι ηλεκτρικοί φράχτες και οι συσκευές κρότου που κάνουν θόρυβο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Αξίζει τέλος να σημειωθεί, πως είναι αρκετά τα τροχαία ατυχήματα που έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα εξαιτίας των επιδρομών. Οι αγρότες από τα ριζά του Κόζιακα δεν έχουν άλλη υπομονή.

Ακολουθεί ολόκληρη η Αναφορά:

 

Προς  το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για

  1. τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: «Καταστροφικές ζημιές σε σοδειές και μεγάλες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης, από αγριογούρουνα στην ΠΕ Τρικάλων. Σε απόγνωση οι αγρότες».

Η Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαρίνα Κοντοτόλη, έχοντας υπόψη της το δημοσίευμα του Trikalaopinion, το καταθέτει ως Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καλώντας τον να απαντήσει στη Βουλή, τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για να καλύψει τις μεγάλες καταστροφές των καλλιεργειών των αγροτών της ΠΕ Τρικάλων, εξαιτίας των νυχτερινών επιδρομών από ομάδες αγριογούρουνων.

Στο δημοσίευμά του το Trikalaopinion αναφέρει μεταξύ άλλων:

  • Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολούν την πλειοψηφία των αγροτών της ΠΕ Τρικάλων, είναι οι επιδρομές από ομάδες αγριογούρουνων, κυρίως τις βραδινές ώρες, τα οποία καταστρέφουν τις σοδειές τους.
  • Καλαμπόκια, κηπευτικά και άλλα προϊόντα γίνονται στόχος των αγριογούρουνων, τα οποία φτάνουν ακόμα και στις κατοικημένες περιοχές.
  • Για την προφύλαξη των προϊόντων τους οι αγρότες έχουν τοποθετήσει ηλεκτρικούς φράχτες και ειδικές συσκευές κρότου, που κάνουν θόρυβο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ώστε να τρομάζουν τα ζώα.
  • Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί αρκετά τροχαία ατυχήματα με αγριογούρουνα, σε όλο τον Ν. Τρικάλων.
  • Σύμφωνα με πληροφορίες του Trikalaopinion, οι αγρότες από τα ριζά του Κόζιακα δεν έχουν άλλη υπομονή, εξαιτίας των βραδινών επιδρομών των αγριογούρουνων.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες

Προηγούμενο άρθρο Δ. Τρικκαίων: Προειδοποίηση σε κτηνοτρόφους για προστασία ζώων από κεραυνούς
Επόμενο άρθρο Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας για την πανώλη: Η ασθένεια δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο