Ειδήσεις

Μαρίνα Κοντοτόλη: Κίνδυνος για έλλειψη αναισθητικών σκευασμάτων στην Ελλάδα. Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Τρικάλων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου


Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, την επιστολή του Οδοντιατρικού Συλλόγου Τρικάλων, αναφορικά με την έλλειψη αναισθητικών φαρμάκων, που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της οδοντιατρικής πράξης.

Αναφορά προς τον κ. Υπουργό Υγείας, κατέθεσε η Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μαρίνα Κοντοτόλη, καλώντας τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει στη Βουλή τι μέτρα πρόκειται να λάβει για να καλύψει το μεγάλο κενό που έπεται να προκύψει στα αναισθητικά σκευάσματα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Τρικάλων, στην Ελληνική αγορά, εδώ και κάποια χρόνια οι προμηθευτές αναισθητικών σκευασμάτων έχουν περιοριστεί μόλις σε δύο, μετά την επιλογή του πολυεθνικού κολοσσού 3Μ, να μη διαθέτει τα δικά της σκευάσματα στη χώρα μας. Επιπλέον η μία εκ των δύο εταιρειών σχεδιάζει και εκείνη με τη σειρά της, τη διακοπή διάθεσης των προϊόντων της στη χώρα μας.

Ως αποτέλεσμα η εναπομείνασα ελληνική εταιρεία είναι αδύνατο να καταφέρει να καλύψει τη ζήτηση. Σε περίπτωση όμως που καταστεί εφικτό σε μεγάλο βάθος χρόνου, καθώς οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την αύξηση της παραγωγής, αλλά και οι διαδικασίες για την εισαγωγή άλλων σκευασμάτων από τρίτες χώρες, είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες, γίνεται αντιληπτό πως η τέλεση της οδοντιατρικής πράξης θα καταστεί αδύνατη, αλλά και η παραμονή ενός μόνο προμηθευτή θα δημιουργήσει συνθήκες μονοπωλίου.

Προηγούμενο άρθρο Ο Δήμαρχος Πύλης Κων/νος Μαράβας ανήμερα της εορτής της Αγίας Παρασκευής στα Στουρναρέικα
Επόμενο άρθρο Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρεια Θεσσαλίας ενημερώνει για τις μετακινήσεις των ζώων