Ειδήσεις

Μαρίνα Κοντοτόλη: Για πόσο ακόμη η κυβέρνηση θα κρατά όμηρους τους μαθητές της Γ Λυκείου που περιμένουν το 2% για την τελική εισαγωγή τους στα δημόσια πανεπιστήμια;


Εκατοντάδες μαθητές της Γ΄ Λυκείου από τα Τρίκαλα και τη Θεσσαλία που πήραν μέρος εφέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις βρίσκονται όμηροι μιας κυβέρνησης, μη γνωρίζοντας τελικά σε ποια σχολή και σε ποιο πανεπιστημιακό τμήμα θα σπουδάσουν.

Κι αυτό, γιατί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αρνείται πεισματικά, λες και θέλει να τιμωρήσει τους μαθητές και τις οικογένειές τους, να εκδώσει την Υπουργική Απόφαση για την εφαρμογή του Νόμου 4521/2018, προκειμένου να εισαχθούν κατά 2% περισσότεροι μαθητές της Γ Λυκείου στα δημόσια ΑΕΙ, οι οποίοι προέρχονται από περιοχές που επήλθαν μεγάλες φυσικές καταστροφές και είχαν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως της Π.Ε. Τρικάλων.

Μια Υπουργική Απόφαση που θα μπορούσε να έχει εκδοθεί πολύ πριν την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στις σχολές, όπως είχε συμβεί και το 2019, αφού το μόνο που απομένει να καθοριστεί είναι η περιοχή εφαρμογής και το ύψος του ποσοστού.

Το αυτονόητο, δηλαδή, δικαίωμα των παιδιών μας έχει μετατραπεί σε ζητούμενο.

Ενώ το καθήκον του Υπουργείου να εφαρμόσει ψηφισμένο νόμο του ελληνικού κοινοβουλίου έχει μετατραπεί σε αντικείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου και πίεσης.

Την ώρα που συμμαθητές των παιδιών μας από άλλες περιοχές έχουν ήδη νοικιάσει σπίτι στην πόλη που θα σπουδάσουν κι ετοιμάζονται να ξεκινήσουν τις σπουδές τους, τα δικά μας παιδιά από τα Τρίκαλα και τη Θεσσαλία βρίσκονται στο σημείο μηδέν, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης.

Κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης, είστε εντελώς αδικαιολόγητοι.

Τι άλλο πρέπει να σας πούμε ώστε να καταλάβετε ότι δεν πρέπει να ταλαιπωρείτε άλλο τις ζωές των παιδιών μας και των οικογενειών τους;

 

 

Μαρίνα Κοντοτόλη

Βουλευτής Τρικάλων | ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Αναπληρώτρια Τομεάρχης Οικονομικών
Προηγούμενο άρθρο Η Κίνηση Ανασυγκρότησης Δήμου Φαρκαδόνας συναντήθηκε με τον Υφυπουργό κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο
Επόμενο άρθρο Συνεχίζεται η περίοδος εγγραφών στη Μονάδα Ισότιμης Πρόσβασης