Ειδήσεις

Μαζική συμμετοχή της ΟΑΣΤ στο συλλαλητήριο στην Αθήνα


Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Άνοιξη» συμμετείχε με μαζικό μπλοκ στο μεγάλο απεργιακό συλλαλητήριο ,το Σάββατο στην Αθήνα , καθώς και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στα Τρίκαλα μαζί με   σωματεία και φορείς που το προηγούμενο διάστημα αναπτύξαμε κοινή δράση και αγώνες.

Η μαζική κάθοδος στην Αθήνα ,όταν η κυβέρνηση φέρει ασφαλιστικό-φορολογικό στη Βουλή,  ήταν μια δέσμευση-απόφαση από τη συμμετοχή μας στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων  και τους μεγάλους αγώνες των προηγούμενων μηνών   που τηρήσαμε στο ακέραιο.

Από τα αγροτικά μπλόκα που συγκλόνισαν τη χώρα είχαμε προειδοποιήσει  την κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να μας αιφνιδιάσει . είχαμε προειδοποιήσει  την κυβέρνηση, ότι όποτε και να έφερνε για ψήφιση στη Βουλή το ασφαλιστικό τερατούργημα, θα μας ξανάβλεπε μπροστά της αποφασισμένους να το αντιπαλέψουμε.

Στην  Αθήνα συναντηθήκαμε με  μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους που έφτασαν από διάφορες περιοχές της χώρας , συναντηθήκαμε  με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους  από τις λαικές συνοικίες και όλοι μαζί  βροντοφώναξαμε: «Εργατιά – αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά», όπως και τον περασμένο Φλεβάρη.

Καταγγείλαμε από κοινού τη μεθόδευση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που σαν τον εγκληματία, προσπαθεί να τελειώσει στα γρήγορα τη «βρομοδουλειά» και αποφάσισε να φέρει το νομοσχέδιο για ψήφιση στη Βουλή μέσα στο Σαββατοκύριακο

Με τη λαϊκή συμμαχία αγροτών – εργατών ανατρέπουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές ΕΕ – κυβερνήσεων, όπως έγραφε   το σύνθημα  της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων  στην κεφαλή της πορείας.

Όπως η εργατική τάξη, έτσι και η μικρομεσαία αγροτιά χτυπιέται από την πολιτική της ΕΕ, που στόχο έχει το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και το πέρασμα της παραγωγής σε λίγα χέρια, πολιτική που εντείνεται με τα διαρκή μνημόνια που έφεραν και οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση.

Δίνουμε  υπόσχεση ότι θα κάνουμε  ό,τι μπορούμε  για να δυναμώσει η συμμαχία της εργατικής τάξης με τη μικρομεσαία αγροτιά, στηρίζοντας Αγροτικούς Συλλόγους, ώστε από κοινού με τα σωματεία να διεξάγεται ενιαίος αγώνας για τη διεκδίκηση του πλούτου που παράγουμε.

Εμείς θέλουμε να παράγουμε φθηνά προϊόντα και ο λαός στις πόλεις  να τρώει και να αγοράζει φθηνά και ασφαλή προϊόντα

Διαμηνύουμε ότι όσοι ψηφίσουν το νόμο λαιμητόμο θα «περάσουν καλά»!

Συνεχίζουμε τη  μάχη  επιβίωσης ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και κάθε είδους συνεταίρων της που μας οδηγούν, πιο γρήγορα, στο ξεκλήρισμα, τη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζεται η δομή του Δ. Τρικκαίων για τις κακοποιημένες γυναίκες
Επόμενο άρθρο Λύση σε χρονίζοντα θέματα πολεοδομίας, οικοδόμησης και κοινόχρηστων χώρων δίνει ο Δ. Τρικκαίων