Λαϊκή Συσπείρωση: Καταγραφή δημοτικής περιουσίας ενόψει εκποιήσεων


   Η Δημοτική Αρχή χρησιμοποιεί την καταγραφή και την «αξιοποίηση» της δημοτικής περιουσίας, με αφορμή και τα ελλείμματα του Δήμου Τρικάλων προκειμένου να ξεπουλήσει μεγάλο μέρος της. Αυτή η προσπάθεια καταγραφής της περιουσίας, που γίνεται από όλους τους Δήμους της χώρας,  εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο ιδιωτικοποίησης, εκχώρησης και  εκμετάλλευσης της από ελληνικά και ευρωπαϊκά μονοπώλια και της τιτλοποίησης της για αποπληρωμή του δημόσιου χρέους της χώρας.

   Ό  Καλλικρατικός Δήμος Τρικάλων κατέχει ακίνητη  περιουσία που υπολογίζεται με αντικειμενικές αξίες  σε τριακόσια δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ .

Τεράστια  περιουσία που  συνδέεται με την εφαρμογή επιχειρησιακών ευρωπαϊκών προγραμμάτων, που στόχο έχουν να υποθηκεύσουν και να δεσμεύσουν την περιουσία του κράτους και των δήμων, με αποικιακού τύπου συμφωνίες, στα συμφέροντα μονοπωλιακών επιχειρήσεων της Ε.Ε. για να εξασφαλίσουν αμύθητα κέρδη και να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους, ιδιαίτερα σ’ αυτή την περίοδο γενικευμένης καπιταλιστικής κρίσης 

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η εφαρμογή του προγράμματος «Ήλιος». Είναι γνωστή η επιστολή προς του δημάρχους της χώρας του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτη, τους καλεί να προσφέρουν κατάλληλες εκτάσεις που δε χρησιμοποιούν για την ανάπτυξη αιολικών και κυρίως φωτοβολταϊκών συστημάτων. Η πρωτοβουλία του υφυπουργού είναι στα πλαίσια της δέσμευσης ουσιαστικά της περιουσίας του ελληνικού λαού (δημόσιας, δημοτικής, κ.ά) και των όποιων αντισταθμιστικών μέτρων, βάση και της προσυμφωνημένης απόφασης της Συνόδου Κορυφής στις 27/10/2011 (κείμενο συμπερασμάτων, άρθρο 13) που προβλέπει ότι η Ελλάδα δεσμεύεται όλα τα έσοδα από το «ΗΛΙΟΣ» να πάνε για αποπληρωμή του δανείου, μέχρι το ποσό των 15 δις. €. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι όλες οι οικονομικές ρυθμίσεις παραγωγής, εμπορίας και πώλησης θα καθορίζονται από τους επενδυτές, οι οποίοι θα επιχορηγηθούν σε ποσοστό έως και 90% από το ΕΣΠΑ. Στην κυριολεξία ελληνικά και ξένα μονοπώλια (Όμιλος Μυτιληναίος, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, INFO OUEST, FG Europe, οι γερμανικές εταιρείες Enercon, Nordex και Ζήμενς, οι γαλλικές GFF Suez και EdF, κ.ά.)  θα «ξεκοκαλίσουν» το «νέο σχέδιο Μάρσαλ», κρατικά και ευρωενωσιακά κεφάλαια, με μπίζνες και στην «πράσινη οικονομία», για τις οποίες χρειάζονται μεγάλες εκτάσεις γης, που τις αναζητούν και από τους δήμους.

Είναι γνωστό ακόμη ότι ακολουθεί το πρόγραμμα «ΕΥΡΗΚΑ», που προβλέπει την εξαγορά των περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού κράτους από ιδιωτική εταιρεία, η οποία στη συνέχεια θα εξαγοραστεί από ένα ευρωπαϊκό όργανο, που θα χρηματοδοτείται από τις χώρες – μέλη της ΕΕ, με συμβούλους της γερμανικής κυβέρνησης, για την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων αξίας 125 δις €. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα χρησιμοποιηθούν από την ελληνική κυβέρνηση για την δήθεν αποπληρωμή μέρους του δανείου των 110 δισ. που αντιστοιχεί στο μερίδιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των κυβερνήσεων των κρατών – μελών της ΕΕ που έχουν δανείσει την Ελλάδα!

Αυτά είναι τα σχέδια «ανάπτυξης» που προωθεί και η σημερινή κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, έχοντας στο πλευρό τους και του «καλλικρατικούς άρχοντες». Είναι σχέδια ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, της εργατικής δύναμης, με την «κινεζοποίηση» των μισθών, προς όφελος της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας. Μια ανάπτυξη που θα σπρώξει ακόμα βαθύτερα στη φτώχεια και την ανέχεια την εργατική τάξη. Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, τα  λαϊκά στρώματα δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από το «νέο μοντέλο ανάπτυξης» γιατί είναι τόσο παλιό  όσο το βάρβαρο σύστημα που υπηρετούν. Ο μόνος δρόμος που οδηγεί σε ανάπτυξη προς όφελος του λαού είναι αυτός της λαϊκής εξουσίας με λαϊκή οικονομία.

                                    Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ    

                                               Του Δήμου Τρικάλων                       

Προηγούμενο άρθρο Με κάθε επισημότητα γιόρτάστηκε η ημέρα των ενόπλων δυνάμεων
Επόμενο άρθρο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων: Συμπαράσταση στους απολυόμενους του ιδιωτικού ΚΤΕΟ «SIOKAR»