- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Κώστας Βίρβος: Στο τρικαλινό χώμα αναπαύεται ο Γιος της Γερακίνας

Με ένα λιτό ταφικό μνημείο ο Δήμος Τρικκαίων διερμηνεύοντας τα συναισθήματα όλων των τρικαλινών, τιμά τον μέγιστο στιχουργό και λαϊκό ποιητή Κώστα Βίρβο.
Στο Α΄ Νεκροταφείο Τρικάλων μεταφέρθηκαν και ενταφιάστηκαν τα οστά του τέκνου της πόλης, την οποία τόσο αγάπησε και τόσο τίμησε.
Με δαπάνη του Δήμου Τρικκαίων και σε συνεργασία με την οικογένεια του εκλιπόντος άξιου τέκνου των Τρικάλων, τοποθετήθηκε το μνημείο, που αναγράφει τους στίχους τους ξακουστού σε όλη την Ελλάδα και αγαπημένου από κάθε Ελληνα και Ελληνίδα τραγουδιού «Ο γιος της γερακίνας». Επίσης, αναγράφονται στίχοι του Κώστα Βίρβου για την τελευταία του επιθυμία σχετικά με την ταφή του στα Τρίκαλα.
Ο Δήμος Τρικκαίων το επόμενο διάστημα και αφού οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, θα διοργανώσει μια τελετή μνήμης και τιμής για τον ενταφιασμό του Κώστα Βίρβου στη γενέθλια γη.

 

Δήλωση της οικογένειας Κώστα Βίρβου

 

Όλη η οικογένεια του Κώστα Βίρβου είμαστε βαθύτατα συγκινημένοι για τη θερμή υποδοχή του ίδιου στα πάτρια εδάφη της πολυαγαπημένης του πόλης των Τρικάλων. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμαρχο Τρικκαίων και Πρόεδρο ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, το Δημοτικό Συμβούλιο, τις δημοτικές υπηρεσίες, τον κ. Χρήστο Γούλα, την αρχιτέκτονα κ. Θεοδώρα Σαργιώτη, καθώς και ολόκληρη την πόλη των Τρικάλων με τους αγαπημένους και άξιους συμπολίτες του Κώστα Βίρβου για την υπέροχη τελευταία κατοικία που δημιούργησαν για εκείνον. Ήταν επιθυμία του Κώστα Βίρβου να έχει ως αιώνια κατοικία του το κοιμητήριο των Τρικάλων καθώς είχε γράψει:

«Σαν έρθει η ώρα βάλτε με στο Πρώτο κοιμητήρι,

απάγκιο να’ ναι ο Κόζιακας, την Πίνδο ν’ αγναντεύω

και το μεσοκαλόκαιρο, που καίει το λιοπύρι,

να κάνω μια δρασκελιά και στην Κρανιά να φεύγω»

Όμως ούτε και ο ίδιος δεν θα μπορούσε να φανταστεί πόσο σπουδαίο μνημείο του επεφύλασσαν οι αγαπημένοι συμπολίτες του για να τον τιμήσουν. Αν το γνώριζε, θα ήταν διπλά συγκινημένος, ευγνώμων και ευτυχισμένος στο αιώνιο πέταγμα του γερακιού της ψυχής του πάνω από τα πράσινα βουνά και τους χρυσαφένιους κάμπους των Τρικάλων.

Δυστυχώς, λόγω της πανδημίας, δεν μπορούμε να βρεθούμε κι εμείς κοντά του αυτές τις ώρες να θαυμάσουμε από κοντά το υπέροχο μνημείο του και να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στην πόλη των Τρικάλων όπως θα θέλαμε πολύ. Όμως περιμένουμε ότι θα γίνει αυτό μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Καλή Ανάσταση σε όλους και καλό Πάσχα!

Οικογένεια Κώστα Βίρβου

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων