Ειδήσεις

Κωστής Γ. Γιαννακός: O «καμμένος» Τσίπρας την «φωτιά» δεν την φοβάται


Α. Η Κυβέρνηση επιτίθεται ακόμη μια φορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προετοιμάζοντας την διάλυσή της
– Ο Υπουργός Εσωτερικών  κ. Σκουρλέτης, προετοιμάζει την διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού αρνήθηκε να συναντήσει τους εκπροσώπους των Δημάρχων, δηλαδή τους αιρετούς εκπροσώπους των πολιτών.
– Είναι προφανής ο τρόπος με τον οποίο η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται το      διάλογο και τη διαβούλευση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
– Ό,τι δεν είναι κεντρικό Κράτος, είναι εχθρικό. Ό,τι δεν το ελέγχουν, το μισούν.

Η Νέα Δημοκρατία στέκεται δίπλα στη μαχόμενη Αυτοδιοίκηση και την Κ.Ε.Δ.Ε.

Β. Η ανεπάρκεια των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θέτει σε κίνδυνο φημισμένα ελληνικά προϊόντα

  • Η Κυβέρνηση απέδειξε, άλλη μια φορά, την ανεπάρκειά της. Έφερε εκπρόθεσμα, με 20 ημέρες καθυστέρηση, το Σχέδιο Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τα ελληνικά αλκοολούχα ποτά.
  • Εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης, κινδυνεύουν να χάσουν την Προστασία της Γεωγραφικής τους Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) στο νέο σχετικό σχέδιο Κανονισμού της Ε.Ε., εμβληματικά και εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης, όπως το ούζο, η τσικουδιά, το τσίπουρο.
  • Εμπαίζουν την Εθνική Αντιπροσωπία. Υπονομεύουν τα συμφέροντα ενός παραγωγικού κλάδου φημισμένων προϊόντων και ναρκοθετούν τις θέσεις εργασίας.

Γ. Η Κυβέρνηση μείωσε τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος  Αλληλεγγύης

  • Ένα μεγάλο ποσοστό δυνητικών δικαιούχων έχει αποκλειστεί εντελώς.
  • Και αυτό διότι προστίθενται στο εισόδημα οι αγροτικές επιδοτήσεις, οι αγροτικές αποζημιώσεις, αλλά και τα έκτακτα οικονομικά βοηθήματα, όπως το επίδομα θέρμανσης, το ΕΚΑΣ, το επίδομα τέκνων.

Αποτέλεσμα: 
Χιλιάδες κοινωνικά ευάλωτοι αγρότες (πολύτεκνοι, αγρότες με χαμηλά εισοδήματα) είτε αποκλείονται, από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, είτε λαμβάνουν ένα μικρό φιλοδώρημα. Η Κυβέρνηση κατάφερε το ακατόρθωτο: Μείωσε και τα ποσά και τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

 

Για  την Νομαρχιακή Οργάνωση της Ν.Δ. Τρικάλων

Ο Υπεύθυνος Οργάνωσης

Κωστής  Γ. Γιαννακός

Προηγούμενο άρθρο Λαζαρίνες 2017 με στολισμένα καλάθια και καλαντισμούς
Επόμενο άρθρο Ομάδα '77 : Επετειακή συνάντηση 40ετίας στις 18 Μαρτίου