Κλιμακώνουν τον αγώνα οι γιατροί του ΙΚΑ


Σε πενθήμερη πανελλαδική απεργία προχωρούν από την ερχόμενη Δευτέρα στις 13 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου οι γιατροί του ΙΚΑ Κύρια αιτήματά τους είναι η άμεση ανανέωση των συμβάσεων έργου όλων των γιατρών των οποίων η σύμβαση έληξε ή λήγει και προκήρυξη θέσεων αορίστου χρόνου για τους ανωτέρω γιατρούς και προκήρυξη θέσεων για νέους γιατρούς. Επίσης ζητούν μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων αορίστου χρόνου και υλοποίηση επιστημονικού βαθμολογίου και άμεση κάλυψη των αναγκών περίθαλψης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, αναβάθμιση περίθαλψης, βελτίωση των τηλεφωνικών ραντεβού στο 184.
Οι γιατροί του ΙΚΑ, λένε όχι στην απειλούμενη διάλυση της περίθαλψης του ΙΚΑ και στα -ερήμην τους- σχέδια του υπουργείου Υγείας, όχι στις περικοπές στην Υγεία, όχι στην κατάργηση των μονίμων θέσεων εργασίας και στην αντικατάσταση με συμβάσεις πείνας, όχι στην συκοφάντηση και στο διασυρμό των γιατρών.

Στην απεργία αναφέρθηκε χθες και ο πρόεδρος του συλλόγου γιατρών ΙΚΑ νομού Τρικάλων κ. Νίκος Κώτσης, κρίνοντας απαραίτητη και ταυτόχρονα αναγκαία την συμμετοχή των συναδέλφων του στις κινητοποιήσεις.

«Τα αιτήματα συνεχίζουν να παραμένουν άλυτα παρά τις συναντήσεις που αναπτύχθηκαν μεταξύ της Ομοσπονδίας και της διοίκηση του ΙΚΑ, καθώς δόθηκαν ασαφείς απαντήσεις», τόνισε ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου κ. Νίκος Κώτσης.

Ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου δήλωσε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί προκειμένου να υπάρξει η απαιτούμενη και επιθυμητή από τους γιατρούς επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο.
«Θα αγωνιστούμε να αποτρέψουμε το σχέδιο εξαθλίωσης των γιατρών, τα σχέδια περικοπής των παροχών Υγείας στους ασφαλισμένους, που έχουν ως σκοπό τη μείωση μισθών και συντάξεων, όπως και τις μειώσεις στην Υγεία κάθε εργαζομένου και συνταξιούχου», ανέφερε ο κ. Κώτσης.
Σημειωτέον ότι κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων τα έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προσωπικό ασφαλείας.

Προηγούμενο άρθρο Το υπεραστικό ΚΤΕΛ επαναφέρει τη διέλευση των λεωφορείων
Επόμενο άρθρο Έτοιμη προς δημοπράτηση η Ε.Ο. Τρικάλων - Πύλης