ΚΚΕ: Προβλήματα εργαζομένων στο ΚΤΕΟ SIOKAR που λειτουργεί στα Τρίκαλα


 Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ SIOKAR, που λειτουργεί στην πόλη των Τρικάλων, απέλυσε τις τελευταίες μέρες 6 εργαζόμενους της επιχείρησης επειδή αρνήθηκαν να υποκύψουν και να αποδεχθούν τους απαράδεκτους όρους της εργοδοσίας και πιο συγκεκριμένα:

Αρχικά η εργοδοσία ζήτησε από τους εργαζόμενους να δουλεύουν 8ωρο και υπερωρίες αλλά επισήμως να δηλώνεται προς το ΙΚΑ και την Επιθεώρηση Εργασίας ως 4ωρη απασχόληση.

Στη συνέχεια επέβαλε μονομερώς την εκ περιτροπής εργασία με ταυτόχρονη μείωση των μισθών.

Οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη με ασφαλιστικά μέτρα που εκδικάστηκαν χωρίς να έχει εκδοθεί ακόμη η απόφαση. Ενώ συμμετείχαν και στην διήμερη Πανελλαδική Απεργία στις 19 και 20 Οκτώβρη.

Τότε η εργοδοσία άρχισε τις τρομοκρατικές και παράνομες απολύσεις 2 στην αρχή και άλλες 4 στη συνέχεια (συνολικά 6, το μισό δηλαδή προσωπικό της επιχείρησης) και ταυτόχρονα προχώρησε σε νέες προσλήψεις αλλά και σε αγγελίες στις εφημερίδες για περισσότερες προσλήψεις στη θέση των απολυμένων.

Το περιστατικό αυτό που δεν είναι μεμονωμένο αποτελεί κομμάτι της αντεργατικής επίθεσης του κεφαλαίου της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και Ε.Ε. απέναντι στην εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει:

  • Για την άμεση επαναπρόσληψη των εργαζομένων.
  • Για την πληρωμή και την ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων το διάστημα που είναι άνεργοι και μέχρι να επαναπροσληφθούν.

Οι βουλευτές

Αντώνης Σκυλλάκος

 

Αποστόλης Νάνος

 

Γιώργος Μαυρίκος

Προηγούμενο άρθρο Παρέμβαση Κ. Αγοραστού για την καταβολή της ενίσχυσης βάμβακος 2011
Επόμενο άρθρο Κούρεμα στις γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις καταγγέλλουν 22 βουλευτές της Ν.Δ. και ο Ν. Λέγκας