Κινητοποιήσεις συνταξιούχων ΙΚΑ του νομού μας για τα προβληματά τους


 Με την σύνταξη κειμένων, τα οποία θα αποσταλούν μέσω της Ομοσπονδίας τους προς τους αρμόδιους Υπουργούς Υγείας και Εργασίας ξεκινούν την αντίδρασή τους για τα συσσωρευμένα προβλήματα που τους πλήττουν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ στον νομό μας που συμμετείχαν σήμερα το πρωί στην έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε για το σκοπό αυτό στο Εργατικό Κέντρο.

 Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Ηλίας Ζωγράφος «η συνέλευση ήταν απαραίτητο να γίνει ώστε να εκδηλωθεί η αντίδραση των συνταξιούχων απέναντι στις αποφάσεις της κυβέρνησης που μας ζημιώνουν καταργώντας κατακτήσεις προηγούμενων χρόνων που έγιναν με αγώνες και αίμα σε οικονομικό και ασφαλιστικό επίπεδο».

Χαρακτηριστικά ανέφερε το 5ετές πάγωμα των συντάξεων (από 2 χρόνια της Ν.Δ. και 3 της σημερινής κυβέρνησης), το πετσόκομμα των δώρων και του επιδόματος αδείας αλλά και την ολοσχερή κατάργηση σε όσους είναι κάτω των 60 ετών, την μείωση του αφορολόγητου από 12.000 στις 6.000 ευρώ, την συνταγογράφηση και την εξαίρεση πολλών φαρμάκων που είναι απαραίτητα για την υγεία και θα τα πληρώνουν οι ίδιοι, το εισιτήριο που θα καταβάλλουν στα Δημόσια Νοσοκομεία, την πρόθεση της κυβέρνησης να ανεβάσει το ΦΠΑ από το 11% στο 23%, την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στο διπλάσιο και την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος.

Προηγούμενο άρθρο Λαμπρά τα εγκαίνια του ανδριάντα του Ελευθερίου Βενιζέλου
Επόμενο άρθρο Στο τελικό στάδιο κατασκευής το πολιτιστικό κέντρο Αγίας Μονής