Καθησυχαστικός ο Δήμαρχος Τρικκαίων για τους φόβους μεταφοράς των ΤΕΙ


Τον κώδωνα του κινδύνου για τον φόβο που υπάρχει να φύγουν από τα Τρίκαλα τα δύο τμήματα του ΤΕΙ και να πάνε στη Λάρισα, έκρουσε στο δήμαρχο Τρικκαίων Μιχ. Ταμήλο ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Θαν. Τσιάρας, φέρνοντας το εν λόγω θέμα στο δημοτικό συμβούλιο Στην προχθεσινή και τελευταία συνεδρίαση του Σώματος, ο κ. Τσιάρας έφερε ως εκτός ημερησίας διάταξης, ζήτημα για το αν ελλοχεύει κίνδυνος και μάλιστα σοβαρός για την περαιτέρω εύρυθμη λειτουργία της σχολής συντήρησης και αποκατάστασης κτιρίων που έχει συμπληρώσει πέντε χρόνια και για το τμήμα δομικών έργων, το οποίο λειτουργεί για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Ο κ. Τσιάρας γνωστοποίησε τόσο ως προς το δήμαρ χο όσο και ως προς τους δημοτικούς συμβούλους ότι το απόγευμα της Πέμπτης είχε συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο του ΤΕΙ Λάρισας για να συζητήσει επί της συγχώνευσης σχολών και τμημάτων που βρίσκονται περιφερειακά και μεταξύ αυτών φέρεται να ήταν και τα δύο τμήματα που λειτουργούν στα Τρίκαλα.

Εκείνο που υποστήριξε ο κ. Τσιάρας επικαλούμενος ενημέρωση από τη διοίκηση του ΤΕΙ ήταν ότι υπάρχει σοβαρός ο κίνδυνος να κλείσουν τα τμήματα που βρίσκονται σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, και να μεταφερθούν στη Λάρισα. Ζήτησε λοιπόν από τον κ. Ταμήλο να δοθούν οι σχετικές εξηγήσεις, αν γνωρίζει κάτι ως προς το όλο θέμα, για το οποίο κατά τον κ. Τσιάρα δεν λήφθηκε οριστική απόφαση γιατί προέβαλε αντίσταση η Καρδίτσα που εμφανίστηκε ενήμερη και η δημοτική της αρχή παρέστη και στο Διοικητικό συμβούλιο του ΤΕΙ Λάρισας.

Από την πλευρά το ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Ταμήλος την ώρα που έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Τσιάρας δήλωσε άγνοια, δεν είχε κάποια επίσημη ενημέρωση, κάτι που φρόντισε να πράξει στη συνέχεια για να προβεί και σε δηλώσεις που ήταν καθησυχαστικές στην παρούσα χρονική στιγμή, αφήνοντας ανοιχτό να συμβεί κάτι στο εγγύς μέλλον.

Ταμήλος: τίποτα δεν αποκλείεται στο μέλλον

Αφού ο κ. Ταμήλος χαρακτήρισε παραπληροφόρηση τα όσα ανέφερε ο κ. Τσιάρας, γιατί όπως ο ίδιος έμαθε δεν έγινε καμία τέτοια συζήτηση στη συνεδρίαση του Δ.Σ του ΤΕΙ Λάρισας.

«Εμένα εκείνο που μου ανέφερε ο κ. Κόκκορας πρόεδρος του ΤΕΙ ήταν ότι ενημέρωσε τα μέλη σχετικά με τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο παιδείας με το νέο του νομοσχέδιο, ενώ έγινε και μια εκτενής συζήτηση και για το πώς θα ελεγχθούν καλύτερα τα έξοδα των σχολών. Φυσικά το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως Τρίκαλα εμάς μας απασχολεί εντόνως.

Ως δημοτική αρχή κάνουμε έκκληση προς τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση να μας βοηθήσει, να απελευθερώσει ένα σχολικό κτίριο, γιατί ζούμε σε μια πραγματικά σχιζοφρενική κατάσταση.

Δεν είναι δυνατόν σ’ αυτή την πόλη να είναι περισσότερο τα Λύκεια από τα Γυμνάσια, να κάνουμε Λύκεια για να τοποθετούμε καθηγητές και διευθυντές. Χρειάζεται να βοηθήσει και η Διεύθυνση Β/θμιας εκπαίδευσης, που θα μπορούσε να μας δώσει ένα σχολικό κτίριο και να μεταφέρονταν εκεί το ΤΕΙ για να τελείωνε όλη αυτή η ταλαιπωρία, δυστυχώς όμως αντιδρά, τους ενδιαφέρουν μόνο τα του κλάδου τους» δήλωνε χθες (από τη Λέσχη) ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Ταμήλος.

Πάντως ο ίδιος εμμέσως πλην σαφώς τόνισε ότι όλα είναι πιθανά, «γιατί έτσι όπως γίνονται οι σχολές τίποτα δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να συμβεί».

Προηγούμενο άρθρο Λαοθάλασσα στην εκδήλωση των ΚΑΠΗ Δ. Τρικκαίων για την Ημέρα Ηλικιωμένων
Επόμενο άρθρο 3η διακρατική συνάντηση του ευρωπαικού προγράμματος