Ειδήσεις

Η ΟΑΣΤ για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων


Αντιμέτωποι με την ασυδοσία των γαλακτοβιομηχανιών και μεγαλεμπόρων βρίσκονται οι μικρομεσσαίοι κτηνοτρόφοι παραγωγοί γάλακτος  του Ν Τρικάλων όλης και όλης της χώρας, καθώς πληθαίνουν οι πληροφορίες για μείωση της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος έως και 10 λεπτά κάτω σε σχέση με τις περσινές τιμές .

Οι κτηνοτρόφοι κάτω από την πίεση των καθημερινών υποχρεώσεων και αναγκών που τρέχουν , κάτω από την κοινή στρατηγική των εμποροβιομηχάνων του κλάδου στο γάλα αναγκάζονται να κλείσουν συμφωνίες με « ανοιχτή τιμή» χωρίς καμία εξασφάλιση και προστασία για την τιμή από την πλευρά της πολιτείας .

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που εφαρμόζει την αντιαγροτική πολιτική των προκατόχων τους , ΝΔ- ΠΑΣΟΚ , στα πλαίσια της ΚΑΠ της ΕΕ είναι συνένοχη  για αυτή την τραγική κατάσταση .

Οι νομοθετικές παρεμβάσεις και τα αντιλαϊκά – αντιαγροτικά μέτρα που πήρε διαμόρφωσαν αυτή την κατάσταση στους αγροτοκτηνοτρόφους και η συνέχιση της πολιτικής των μνημονίων υιοθέτησε μέτρα όπως η κατάργηση του ορίου ζωής στο γάλα που εμπόδιζε ως ένα βαθμό τις αθρόες εισαγωγές .

Με τον πρόσφατο νόμο για την «διακίνηση και εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων και άλλες διατάξεις» στηρίζει την κερδοφορία των εμποροβιομηχάνων ενώ δεν εξασφαλίζει ούτε κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα , ούτε και την άμεση πληρωμή με την παράδοση .

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης για τις ανοιχτές τιμές που δίνουν οι εμποροβιομήχανοι δήλωσε ότι έτσι λειτουργεί η ελεύθερη αγορά και η οικονομία της , δηλαδή η πλήρη ασυδοσία των εμποροβιομηχάνων απέναντι στους παραγωγούς και στην λαϊκή κατανάλωση .

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ‘ Η Άνοιξη’ καταγγέλλει αυτή την κατάσταση και την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης , των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου και την ΚΑΠ της ΕΕ .

Στόχος τους αποτελεί η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής ζωικής και φυτικής  σε λίγα χέρια .

Από την μια πέφτουν χαλάζι τα μέτρα , φόροι – χαράτσια – αύξηση του κόστους παραγωγής – και από την άλλη καμία εξασφάλιση στην τιμή – πληρωμή – διακίνηση των προϊόντων που παράγουμε είτε φυτικής είτε ζωικής παραγωγής .

Καλούμε τους κτηνοτρόφους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους από αυτή την κατάσταση που φέρνει η « δίκαιη ανάπτυξη» που την περιφέρουν από περιοχή σε περιοχή , η οποία μόνο τους μονοπωλιακούς ομίλους εξυπηρετεί !

Συνάδελφοι κτηνοτρόφοι να μην μείνουμε  με σταυρωμένα χέρια , να μην πούμε «σφάξε αγά μου να αγιάσω».

Οργανώνουμε την πάλη μας μέσα από τους Αγροτικοκτηνοτροφικούς Συλλόγους και την ΟΑΣΤ « Η ΆΝΟΙΞΗ» .

Μαζί με ενωμένο αγώνα με τους άλλους αγρότες παραγωγούς , τους εργαζόμενους του κλάδου και τους λαϊκούς  καταναλωτές να διεκδικήσουμε :

  • κατώτατη εγγυημένη τιμή στο γάλα και στο κρέας.
  • άμεση πληρωμή των προϊόντων με την παράδοση.
  • Να σταματήσουν τώρα οι αθρόες εισαγωγές προϊόντων στα οποία η χώρα μας είναι πλεονασματική.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές και στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
  • ΕΛΓΑ κρατικός ο οποίος θα αποζημιώνει όλες τις αιτίες καταστροφής ζωικού κεφαλαίου στο 100% της ζημιάς

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκδηλώσεις του Δ. Τρικκαίων για τον διαβήτη
Επόμενο άρθρο Επιστολή του δημάρχου Πύλης στον Υφυπουργό Αθλητισμού