Η Αντιγόνη του Σοφοκλή από τη θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας


Το Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014 και ώρα: 21.00,  στο ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (ΦΡΟΥΡΙΟ)

και την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014 και ώρα: 21.00, στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ.

 

Γενική Είσοδος: 5€

Φοιτητές Π.Θ – Άνεργοι – ΑμεΑ: Δωρεάν

 

Η ταυτότητα του Θεατρικού Εργαστηρίου

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ξεκίνησε τις δραστηριότητες του το ακαδημαϊκό έτος 2006, με υπεύθυνη διδασκαλίας και σκηνοθεσίας την κυρία Χριστίνα Στόγια. Η Θεατρική ομάδα αποτελείται ετησίως από  40 – 50 φοιτητές που διδάσκονται  μαθήματα υποκριτικής, ορθοφωνίας, κινησιολογίας, ποίησης, αυτοσχεδιασμού και studio δύο φορές την εβδομάδα.

Η πρώτη παράσταση, «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία (Μάιος 2006) στο ανοιχτό θέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  και ακολούθησαν  ο «Ματωμένος  Γάμος», «Εκκλησιάζουσες», «Η αυλή των θαυμάτων», «Παρακαλώ φώτα και  ήχος  – η παράσταση αρχίζει» (μια συρραφή σκηνών ξένων και ελλήνων συγγραφέων), «Το μεγάλο μας τσίρκο», και για τον Ιούλιο του 2013 ο «Ερωτόκριτος» του Β. Κορνάρου. Συμπληρωματικά αναφέρουμε πως οι παραστάσεις δόθηκαν και στην Καλαμπάκα, κατόπιν πρόσκλησης του Δήμου, με πολύ μεγάλη συμμετοχή του κοινού. Η δράση του Θεατρικού Εργαστηρίου επεκτάθηκε και σε άλλες ελληνικές πόλεις όπως Λάρισα, Δράμα, και Θάσο. Αξίζει να σημειωθεί η σημαντική συμμετοχή του Θεατρικού Εργαστηρίου στο διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου   “PROF. CÜNEYT GÖKÇER”στηνΚωνσταντινούπολη,στο  ISTANBUL KÜLTÜR UNIVERSITY στις 30 Απριλίουέως 10 Μαΐου 2012, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές. Παράλληλα με τις προαναφερθείσες δράσεις το Θεατρικό Εργαστήρι διοργανώνει κατά καιρούς happening  πάνω σε σημαντικά θέματα της επικαιρότητας και  λαμβάνει μέρος  στην χριστουγεννιάτικη γιορτή της Πανεπιστημιακής Κοινότητας με θεατρικό παραμύθι.  Από το ακαδημαϊκό έτος 2011-12 δημιουργήθηκε το Θεατρικό Εργαστήρι Τμημάτων Ιατρικής και Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας στο οποίο συμμετέχουν  19 φοιτητές, δραστηριοποιείται στη Λάρισα μία φορά την εβδομάδα και συνδιοργάνωσε με τη βοήθεια της κυρίας Στόγια το 9ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Φοιτητικού Θεάτρου. Τον Μάιο του 2013 δόθηκαν δύο παραστάσεις στο Χατζηγιάννειο Θέατρο με το έργο «Ο αχόρταγος»  του Δ. Ψαθά.

Οι φοιτητές και των δύο θεατρικών ομάδων, πέρα από το μαθησιακό όφελος, διαμέσου της αλληλεπίδρασης ενισχύουν το αίσθημα της συλλογικότητας, της ομαδικής εργασίας και της συνυπευθυνότητας, βιώνοντας ταυτόχρονα τη λύτρωση μέσα από την έκφραση της τέχνης. Η ανάλυση των έργων και των ρόλων αποτελεί εργαλείο για την προσέγγιση και την εμβάθυνση σε φιλοσοφικές αναζητήσεις και σε προβληματισμούς γύρω από ιστορικά και κοινωνικά θέματα και  διαχρονικές αξίες .Εδώ, η γνώση κατακτάται μέσα από την μίμηση, την υπόδηση ρόλων και αυτό είναι εφόδιο για ένα φοιτητή γιατί ενισχύει την κουλτούρα του και τον βοηθά να αποκτήσει  μια ευρεία συλλογιστική γύρω από τα πράγματα.

 

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:

Εμμανουέλα Ρέππα, Μαριάννα Αντωνιάδου, Κωνσταντίνα Μανιατέα, Μαρία Αναστασιάδου, Ζωή Παπαργύρη, Αναστασία Στεργιούδα, Ελένη Μιχάλη, Εύη Φιλίππου, Μαρία Ζωητάκη, Ελευθερία Κωστοπούλου, Αγγελική Τριανταφύλλου, Άννα Παυλίδου, Σμαράγδα Λαΐνα, Βαρβάρα Μανταίου, Βίκυ Πανάγου, Φιλοθέη Χαντζάρα, Σοφία Γκότση, Γεωργία Βαρσάμη, Κώστας Αντωνίου, Κώστας Παυλίδης , Βαγγέλης Αγάτσας, Δημήτρης Ασιμόγλου, Γιώργος Γάτσιος, Θωμάς Χαχάμης, Εμμανουήλ Φωτίου, Αργύρης Κοντινόπουλος, Χρήστος Γεωργακόπουλος.

 

Συντελεστές Παράστασης

Διδασκαλία- Σκηνοθεσία-  Κινησιολογία: Χριστίνα Στόγια

Μετάφραση: Κώστας Πολιτόπουλος
Μουσική ΣύνθεσηΘανάσης Κατεργάρης

Έπαιξαν οι : Ζαγόρης Γιώργος : ψηφιακά όργανα, Κατεργάρης Θανάσης : κιθάρα , ψηφιακά όργανα, Κουσκουρίδας Σταύρος : κλαρίνο,  Λεμονιάς Βασίλης : τσέλο, Μπαδιανούδης Ιάκωβος : γκάιντα , ζουρνάς , καβάλ, νταούλι,  Τζιαφέτα Κατερίνα : ακορντεόν Ενορχηστρωτική και ηχοληπτική συμμετοχή : Ζαγόρης Γιώργος studio A440

Επιμέλεια Σκηνικών- Αφίσας- Προγράμματος: Αντωνιάδου Μαριάννα Βοηθοί Σκηνοθέτη:  Ελευθερία Κωστοπούλου, Εύη Φιλίππου, Μαρία Ζωητάκη

Τεχνική Επεξεργασία Ήχου: Χρήστος Κραγιόπουλος, Κωνσταντίνος Δράκος
Βοηθός Κίνησης:  Μαρίνα-Αικατερίνη Ρουκά
Φωτογραφίες Προγράμματος: Μαρία Λυσιώτη, Μίλτος Τσακίρης, Μαρία Παναγιωτάκη
Οργάνωση Παράστασης: Γιάννης Νάπας

 

Μαρία Α. Αναστασίου

Πρ/νη Τμήματος Μορφωτικών Ανταλλαγών

& Δημοσίων Σχέσεων Παν/μίου Θεσσαλίας

Τηλ: 24210/74709

Fax: 24210/74647

e-mail: anamar@uth.gr , pr@uth.gr

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο «Όνειρο ήταν και πάει… » συναυλία-αφιέρωμα στο ελαφρό ελληνικό τραγούδι
Επόμενο άρθρο ΑΟΤ: Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου ΔΣ