Επιχειρηματικά Νέα


 Νέο πρόγραμμα από τον ΟΑΕΔ

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα στο Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση (για διάστημα 12 μηνών) 200.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης, με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών και παράλληλα τη διατήρηση τουλάχιστον 400.000 θέσεων εργασίας για χρονικό διάστημα 18 μηνών.  Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα λήξει αυτόματα μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος αιτήσεων, ύστερα από την κάλυψη των θέσεων. Οι ενταγμένες επιχειρήσεις θα επιχορηγηθούν για το 50% των εργαζομένων που απασχολούν κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης τους και ειδικότερα για έναν έως και 80 εργαζόμενους κατ’ ανώτατο όριο, με την προϋπόθεση να διατηρήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, τουλάχιστον ίσο αριθμό εργαζομένων που δεν επιχορηγούνται με τον αριθμό των εργαζόμενων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα και που έχουν όμοια χαρακτηριστικά με τους επιχορηγούμενους. Ο ΟΑΕΔ καλύπτει το ποσό που αντιστοιχεί στις μηνιαίες εργοδοτικές εισφορές, για όλους τους κλάδους κύριας ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (μεικτή, ΒΑΕ και Επαγγελματικός Κίνδυνος) και της επικουρικής ασφάλισης, καθώς και στις μηνιαίες εργοδοτικές εισφορές, εκείνων που το ΙΚΑ εισπράττει ή συνεισπράττει υπέρ Φορέων και Κλάδων Κοινωνικής Ασφάλισης, επιπλέον των εισφορών για επιδόματα αδείας και δώρα.Το ποσό  επιχορήγησης που αποδίδεται μέσω της χρέωσης του αλληλόχρεου λογαριασμού ΙΚΑ-ΟΑΕΔ και της αντίστοιχης πίστωσης του λογαριασμού του εργοδότη ανέρχεται στο σύνολο (100%) των ασφαλιστικών εισφορών με βάση τις πραγματικές μηνιαίες ακαθάριστες αποδοχές των εργαζομένων/επιχορηγουμένων που αντιστοιχούν μέχρι του ύψους των:

  • 2.000 ευρώ για τα άτομα με αναπηρία.
  • 1.800 ευρώ για εργαζόμενους ηλικίας 50 ετών και άνω
  • 1.300 ευρώ για τους κοινούς εργαζόμενους.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ – ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Δικαιούχοι της επιχορήγησης του ΟΑΕΔ είναι επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που δεν είναι προβληματικές από την 1η Αυγούστου 2008 και μετά και δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις.

Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού με καταγγελία σύμβασης, εθελουσία έξοδο, πρόγραμμα παροχής οικονομικών κινήτρων για οικιοθελή αποχώρηση.

Σε περίπτωση μείωσης του προσωπικού οφείλει να έχει αντικαταστήσει το μισθωτό έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Η επιχείρηση υπάγεται στο πρόγραμμα για το 50% του προσωπικού που απασχολούσε κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, με ανώτατο όριο τα 80 άτομα.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι να διατηρήσει στην επιχείρηση, ίσο τουλάχιστον αριθμό μη επιχορηγούμενων εργαζομένων με τον αριθμό των επιχορηγουμένων (με όμοια χαρακτηριστικά).

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

Η επιχείρηση υποβάλλει ηλεκτρονικά αίτηση στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (https://www.oaed.gr/) και την αποστέλλει στο ΚΠΑ ή ΚΠΑ2, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η έδρα της. Ηλεκτρονικά υποβάλλεται ακόμα υπεύθυνη δήλωση σχετικά με τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας, στην οποία η επιχείρηση δηλώνει επίσης ότι λειτουργεί, δεν ήταν προβληματική την 1η Αυγούστου 2008, δεν εκκρεμεί εις βάρος της ανάκτηση παλαιάς κρατικής ενίσχυσης.

Στις εφορίες για διορθώσεις λαθών της περαίωσης

Ξεκίνησαν οι εφορίες να διορθώνουν τα λανθασμένα εκκαθαριστικά σημειώματα της περαίωσης που απέστειλε τις προηγούμενες ημέρες η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών οι εφορίες θα έχουν στη διάθεσή τους το ειδικό λογισμικό για την άμεση ηλεκτρονική διόρθωση τυχόν λαθών και έκδοση νέων.

Σημειώνεται ότι όσοι επιθυμούν να υπαχθούν στη ρύθμιση της περαίωσης των ανέλεγκτων υποθέσεων της δεκαετίας θα πρέπει να πληρώσουν τους φόρους που προκύπτουν μέχρι τις 18 Νοεμβρίου.

Εφόσον υπάρχουν λάθη και επανακαθοριστεί το σημείωμα, ο φόρος θα πληρωθεί μέχρι τις 29 Νοεμβρίου.

Πρόγραμμα ανάπτυξης 67 Επιχειρηματικών Πάρκων

Πρόγραμμα ανάπτυξης 67 Επιχειρηματικών Πάρκων, συνολικής επιφάνειας 60.000 στρ,. που θα καλύψουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις ανάγκες της χώρας μέχρι το 2025 και με ύψος συνολικής επένδυσης το 1 δισ ευρώ, εκ των οποίων το 35% θα είναι δημόσια δαπάνη, μπορεί να αναπτυχθεί, όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα έρευνας που πραγματοποίησε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ) το διάστημα Ιουνίου Σεπτεμβρίου και συμμετείχαν όλα τα επιμελητήρια της χώρας. Σύμφωνα με την έρευνα της ΚΕΕΕ, στην οποία συμμετείχαν όλα τα επιμελητήρια της χώρας, στο 69% των νομών υπάρχει ανάγκη άμεσης ανάπτυξης επιχειρηματικών πάρκων για τη στέγαση των νέων μεταποιητικών επιχειρήσεων, καθώς σήμερα το 87% των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις περιοχές αυτές στεγάζονται σε περιοχές εκτός σχεδίου ή μέσα στον οικιστικό ιστό.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ – ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Νέα επιχειρηματική αποστολή ετοιμάζει το Ελληνοτουρκικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Το Ελληνοτουρκικό Εμπορικό Επιμελητήριο πραγματοποιεί επιχειρηματική αποστολή στα πλαίσια της Έκθεσης ”4th Istanbul Food and Beverage Fair” 9-12 Δεκεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη. Το Επιμελητήριο σε συνεργασία με την διοργανώτρια εταιρία θα καλύψει: το κόστος του ξενοδοχείου 5 αστέρων για 2 νύχτες, ένα γεύμα ημερησίως στο εστιατόριο του εκθεσιακού κέντρου και τη μεταφορά από το αεροδρόμιο προς το ξενοδοχείο, και στον εκθεσιακό χώρο καθημερινά.

Ο ΟΠΕ προτίθεται να συμμετάσχει στην Δ. Έκθεση FOODEX 2011

Η 36η Διεθνής Έκθεση FOODEX διοργανώνεται από 1-4 Mαρτίου 2011 στον Εκθεσιακό χώρο Μakuhari Messe (Nippon Convention Center) στο Makuhari (Τόκυο).

Η έκθεση πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, προσελκύει σημαντικούς εμπορικούς και εξειδικευμένους επισκέπτες από όλο τον κόσμο, προσφέροντας μια εξαιρετική ευκαιρία για προβολή των προϊόντων σε ένα πολύ δυναμικό αγοραστικό κοινό.

Προϊόντα που προβάλλονται: Γαλακτοκομικά, φρούτα & λαχανικά κατεψυγμένα τρόφιμα, ελαιόλαδο, προϊόντα υγιεινής διατροφής, προϊόντα κρέατος και πουλερικών, ιχθυηρά, αλκοολούχα ποτά, χυμοί, αναψυκτικά, τσάι, καφές, δημητριακά, snacks, τσιγάρα, καπνός, είδη ζαχαροπλαστικής, ζυμαρικά, είδη αρτοποιίας, κ.ά.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στις ιστοσελίδες https://www.jma.or.jp/foodex και https://www.hepo.gr/.

Διεθνής Έκθεση και Σεμινάριο «Safety & Security» στη Σόφια

Από 23 έως 26 Φεβρουαρίου 2011 διοργανώνεται στη Σόφια (Εκθεσιακό Κέντρο Inter Expo Center) από το βουλγαρικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο και την εταιρία διοργάνωσης εκθέσεων και συνεδρίων Bulgarreklama Agency, η 18η εξειδικευμένη Διεθνής Έκθεση «Safety & Security». Στην Έκθεση θα συμμετάσχουν κατασκευαστές, έμποροι και επιχειρήσεις από τη Βουλγαρία και το εξωτερικό που δραστηριοποιούνται σε κλάδους προϊόντων και υπηρεσιών ασφαλείας, όπως τεχνολογίες και συστήματα συναγερμού, ηλεκτρονικής παρακολούθησης, πυρασφάλειας και πυρόσβεσης, πληροφοριακών δικτύων, στολές ασφαλείας κ.ο.κ.  Την Έκθεση θα πλαισιώνει σεμινάριο με εισηγήσεις επαγγελματιών και ειδικών ανωτέρω κλάδων. Στην Έκθεση, καθώς και στο σεμινάριο, αναμένεται ακόμη η συμμετοχή στελεχών των Υπουργείων Εσωτερικών και Αμύνης της Βουλγαρίας, όπως επίσης και διευθυντικών στελεχών από μία σειρά κλάδων, όπως κατασκευαστικό, ασφαλιστικό, ξενοδοχειακό, τραπεζικό, βιομηχανίας, μεταφορών κ.α. Ως καταληκτική ημερομηνία για δηλώσεις συμμετοχής εκθετών έχει οριστεί η 7η Ιανουαρίου 2011. Για επιπρόσθετες πληροφορίες και έντυπα δηλώσεων συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.bcci.bg/fairs/security.

Επιχειρηματικές συνεργασίες μέσω του Ελληνο-ιταλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

Οι παρακάτω εταιρίες αναζητούν συνεργάτες στην Ελλάδα εγγεγραμμένες στο Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο.

1. Η εταιρεία Mulino Alimentare srl (https://www.mulinoalimentare.it/), από την PARMA, παρασκευάζει εδώ και πολλά χρόνια  εξαιρετικής ποιότητας  τυριά  όπως PARMIGGIANO REGGIANO και GRANA PADANO.

2.  Η εταιρεία Lauretana spa (https://www.londi.it/), από το 1965 παράγει μεταλλικό νερό μοναδικής ποιότητας, σε ειδικά μπουκάλια σχεδιασμένα από τον PININFARINA.

3.    Η εταιρεία La PIZZA + 1 (https://www.lapizzapiuuno.it/) παράγει  pizza και  focaccia σε ελεγχόμενο περιβάλλον και κατεψυγμένες.

4.    Η εταιρεία Casearia Monti Trentini spa (https://www.montitrentini.com/) παρασκευάζει  από το 1925 παραδοσιακούς τύπους τυριών όπως Caciotta, Provolone, Grana Padano, Asiago καθώς επίσης παράγει και βούτυρο.

5.   H εταιρεία SPECOGNA VINI (https://www.specogna.it/)  με έδρα την Udine της Β.Ιταλίας παράγει ποιοτικά κρασιά της περιοχής όπως Merlot,Cabernet franc, Cabernet Sauvignon, Pignolo, Refosco, Pinot grigio, Picolit, Ribolla gialla.

6. H εταιρεία CAFFE CAVALIERE (https://www.caffecavaliere.it/) με έδρα το Bari της Ιταλίας δραστηριοποιείται εδώ και 40 χρόνια στην παραγωγή καφέ προσφέροντας εξαιρετικές ποικιλίες για επαγγελματική ή ατομική χρήση.

7. Η εταιρεία ΕUROGROUP sas, από  την Νάπολη, εμπορεύεται  faux – bijoux, συγκεκριμένα: σκουλαρίκια, βραχιόλια, κολιέ, καρφίτσες, δαχτυλίδια και αξεσουαρ για τα μαλλιά.

8. H εταιρία «NADANUOVO», από την Alessandria της Ιταλίας, κατασκευαζει μοναδικες δημιουργιες υψηλής ραπτικής όπως βραδυνες γυναικείες τουαλέτες, νυφικά, ανδρικά κουστουμια, αλλα και ιδιαιτερες τσάντες και αξεσουαρ.

9. Η POLMAR srl (https://www.polmar.biz/)  είναι μια εταιρία ειδικευμένη στην διανομή προϊόντων για αναμεταδόσεις και ηλεκτρονικών, που ιδρύθηκε από επαγγελματίες του χώρου. Οι συσκευές που εμπορεύεται είναι φορητοί πομποδέκτες VHF και UHF, πομποδέκτες CB για οχήματα, σταθερές και φορητές ραδιοφωνικές συσκευές για επικοινωνία σε θαλάσσιο περιβάλλον, όργανα GPS για πλόες και αεροπορικοί πομποδέκτες, Scanner, εξαρτήματα για πομποδέκτες.

Όσες εταιρίες ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με τις συγκεκριμένες εταιρίες ή να αναζητήσουν άλλες του είδους και δεν είναι εγγεγραμμένες, μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα του Ελληνο-ιταλικού Επιμελητηρίου (24210-31877,Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 14:00)

Όσες εγγεγραμμένες εταιρίες ενδιαφέρονται για τις συγκεκριμένες εταιρίες, να ενημερώσουν το συντομότερο δυνατό προκειμένου να προωθηθεί η αποδοχή συνεργασίας.

Τέλος από 25 Σεπτεμβρίου έως 03 Οκτωβρίου θα μπορείτε να επισκεφθείτε το Ελληνο-ιταλικό Επιμελητήριο στο Εκθεσιακό Κέντρο στο Πεδίον του Άρεος στον Βόλο στα πλαίσια του 9ου Επιχειρηματικού Πανοράματος Θεσσαλίας.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ – ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Διαγωνισμός για νωπά κρέατα

Η Ι ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ προκηρύσσει  Ανοιχτό Δημόσιο Μειοδοτικό Διαγωνισμό για την προμήθεια «Νωπού Κρέατος για τις μονάδες και Στρατιωτικά Καταστήματα της περιοχής Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας» εκτιμώμενης δαπάνης ενενήντα τριών χιλιάδων  ευρώ(93.000,00), μη συμπεριλαμβανομένων κρατήσεων, φόρων, δασμών και τυχών δαπανών που βαρύνουν την προμήθεια.

Κατάθεση φακέλου συμμετοχής στο διαγωνισμό με την οικονομική προσφορά  και τα απαραίτητα δικαιολογητικά  μέχρι  16 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 14:00.

Επιχειρείστε  ηλεκτρονικά!

Γίνετε  μέλος στο Portal του  Επιμελητηρίου και  αποκτήστε μοναδικά προνόμια ΔΩΡΕΑΝ:

  • Δημιουργήστε την δική σας ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ (Micro-site)
  • Αποκτήστε το δικό σας εταιρικό e-mail
  • Άμεση και Συνεχής Επιχειρηματική Ενημέρωση
  • Πληρωμή των συνδρομών σας Online

…και  άλλα πολλά, με ένα  μόνο ΚΛΙΚ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Τρικάλων: 24310-27493, 24310-25004, e-mail: info @ trikala-chamber.gr

ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ  ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ, ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΜΕ  ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ (24310 27493), ΓΡΑΜΜΗ  ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ: 800 11 27493. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜ/ΡΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 17.00 ΕΩΣ 20.00

Προηγούμενο άρθρο Τεράστια τα ποσά που οφείλουν οι Δήμοι στην ΠΑΔΥΘ!
Επόμενο άρθρο Επικοινωνία, αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων