Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Αλβανίας στο Νομάρχη Τρικάλων


Αλβανική αντιπροσωπεία από το Επιμελητήριο Τιράνων με επικεφαλής τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου,  υποδέχθηκε στο Νομαρχιακό Κατάστημα, ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, πλαισιωμένος από τους αντινομάρχες κ.κ. Σακκά, Αλεξίου και Κοτρώνη.

Συζήτησαν θέματα που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και με τη διαμονή των Αλβανών μεταναστών στην πόλη και το Νομό Τρικάλων, με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου να εμφανίζεται ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την φιλοξενία που τους παρέχεται.

Στο τέλος της συνάντησης οι δύο άνδρες αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης ανέφερε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τιράνων και την αντιπροσωπεία του για την τιμητική επίσκεψη, θέλω να τους βεβαιώσω ότι τα αισθήματα που τρέφομαι είναι αισθήματα φιλίας προς τους συμπατριώτες τους που μένουν στην πόλη μας και το Νομό μας, ότι προβλέπουμε στη συνεργασία που έχει αρχίσει, έτσι ώστε οι σχέσεις των δύο χωρών και των δύο περιοχών να βελτιώνονται μέρα με τη μέρα.

Είμαστε γείτονες, φίλοι, σύμμαχοι και είμαστε οι αρχαιότεροι λαοί της Ευρώπης, το μόνο που μας ενώνει είναι το κοινό όραμά μας σε μία Ενωμένη Ευρώπη και γι’αυτό πρέπει να μας εμπιστεύονται όπως τους εμπιστευόμαστε και είμαι βέβαιος ότι αυτές οι σχέσεις κάθε μέρα θα εξελίσσονται».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τιράνων δήλωσε:

«Ευχαριστώ το Νομάρχη για αυτή την θερμή υποδοχή και όλες τις τοπικές αρχές για τη φιλοξενία που παρέχουν στους Αλβανούς και τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν για να ενταχθούν οι Αλβανοί στην κοινωνία των Τρικάλων.

Είμαι βέβαιος ότι δεν είμαστε απλά σε στάδιο φιλίας όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά έχουμε γίνει σαν αδέλφια. Το όραμά μας είναι η Ενωμένη Ευρώπη και η στενή σχέση φιλίας των δύο λαών».  

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση Προέδρου Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων με Νομάρχη Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Δηλώσεις του Ν. Λέγκα για τα χρήματα πυροπροστασίας Δήμου Πύλης