Εξιχνίαση διαρρήξεων σε Τρίκαλα, Λάρισα


 Από τους 58, οι τρεις (3) εμπλέκονται σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες κλοπές, ένας (1) σε διακεκριμένες κλοπές, τρεις (3) σε αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και πενήντα ένας (51) σε κλοπές, πράξεις που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από το έτος 2005 έως τον Σεπτέμβριο του 2010, σε διάφορες περιοχές του νομού Λάρισας και του νομού Τρικάλων.

 Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικείες, ενεχυροδανειστήρια, κοσμηματοπωλεία και θυρίδες τραπεζών κατασχέθηκαν συνολικά 2.331 χρυσαφικά – κοσμήματα και βιντεοκάμερες, η αξία των οποίων υπολογίζεται από πρώτη εκτίμηση σε 500.000 ευρώ. Από τα κατασχεθέντα αντικείμενα έως σήμερα αναγνωρίστηκαν – ταυτοποιήθηκαν 262 χρυσαφικά – κοσμήματα από συνολικά 106 παθόντες.

Όπως προέκυψε από τον έλεγχο των ανευρεθέντων παραστατικών σε χώρο ενεχυροδανειστηρίου, η ιδιοκτήτρια αυτού απέστειλε κατά το χρονικό διάστημα από 06-11-2009 έως 08-09-2010 (16 φορές), με εταιρεία ταχυμεταφορών, σε εταιρεία SCRAP GOLD στη Μεγάλη Βρετανία συνολική ποσότητα χρυσαφικών-κοσμημάτων 7 κιλών και 335 γραμμαρίων, προς εκποίηση αποκομίζοντας από τις πραγματοποιηθείσες συναλλαγές το συνολικό ποσό των εξήντα χιλιάδων και τριακοσίων εβδομήντα έξι (60.376) Ευρώ.

Για τον ίδιο ως άνω σκοπό παρέδωσε προς εκποίηση σε διάφορους ιδιώτες στην Αθήνα κατά το χρονικό διάστημα από 22-01-2009 έως 13-06-2009 χρυσαφικά συνολικού βάρους 1.939,7 γραμμαρίων και 61 τεμάχια χρυσών λιρών αντί του συνολικού χρηματικού ποσού των 13.893 ευρώ. Σε θυρίδα που διατηρούσε σε τραπεζικό κατάστημα στη Λάρισα μία εκ των εμπλεκομένων σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, βρέθηκαν 195 χρυσαφικά – κοσμήματα μεταξύ των οποίων και δύο (2) αυτοσχέδιοι ράβδοι χρυσού συνολικού βάρους 83 γραμμαρίων, προερχόμενες από τήξη χρυσαφικών. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα μία γυναίκα ημεδαπή μαζί με δύο άνδρες ημεδαπούς συγκρότησαν από κοινού δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών για μεγάλο χρονικό διάστημα – με αναγνωρισμένη δράση την τελευταία πενταετία και διακριτούς ρόλους. Ειδικότερα οι άνδρες με άγνωστο αριθμό συνεργών τους διέπρατταν κλοπές κατ’ εξακολούθηση, τα δε αποκομισθέντα κλοπιμαία τα διοχέτευαν στην συνεργάτιδά τους, η οποία διαδραμάτιζε αρχηγικό ρόλο στην εν λόγω ομάδα.

Αυτή στη συνέχεια, είτε τα τοποθετούσε σε τραπεζική θυρίδα ή τα προωθούσε σε διάφορα ενεχυροδανειστήρια, είτε ακόμα προέβαινε στην κατασκευή αυτοσχέδιων ράβδων χρυσού από τήξη χρυσαφικών.

Τα εναπομείναντα 2.069 χρυσαφικά – κοσμήματα θα φωτογραφηθούν και θα αποσταλούν σε ψηφιακή μορφή στις αρμόδιες υπηρεσίες όλων των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Χώρας, προκειμένου αναγνωρισθούν – ταυτοποιηθούν από τυχόν παθόντες σε βάρος των οποίων διεπράχθησαν κλοπές. Δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω μη ύπαρξης αυτοφώρου. Προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδ/νση Ασφάλειας Λάρισας.

Προηγούμενο άρθρο Αποχαιρετηστήρια συνάντηση με τους διευθυντές των υπηρεσιών υης Νομαρχίας είχε ο Ηλίας Βλαχογιάννης
Επόμενο άρθρο Σφοδρή αντιπαράθεση στο Δ.Σ. για τους συμβασιούχους