Ειδήσεις

Εκπαιδευτικοί ΠΑΜΕ Τρικάλων: Όλοι στην απεργία της Πέμπτης


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, μόνιμοι, αναπληρωτές, άνεργοι, μετά την απόφαση του 36ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ στις 8/12 έχουμε ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ! Δε δεχόμαστε τη νέα βαρβαρότητα, που αποτελειώνει ότι έχει απομείνει από εργατικά λαϊκά δικαιώματα και απαιτεί σιωπή νεκροταφείου από τους εργαζόμενους!

  • Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%! Εφαρμογή του ν. Βερναρδάκη για απολύσεις στο Δημόσιο για όσους αξιολογούνται από 0 – 24 (ν. 4369/2016).Ευελιξία και συνεχή περιήγηση με βάση το νέο νόμο για την κινητικότητα.
  • Συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο με παραπέρα μισθολογική καθήλωση, πάγωμα μισθολογικών κλιμακίων, κατάργηση εφάπαξ, κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!
  • Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 300 – 400 ευρώ μισθό!
  • Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των  κοινωνικών παροχών,  δηλαδή του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ!
  • Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!
  • Επιτάχυνση των αντιεκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων με προώθηση της αυτονομίας της σχολικής μονάδας, της αξιολόγησης κλπ, δηλαδή του διαφοροποιημένου σχολείου.

Ο νέος γύρος επίθεσης, που ξεκίνησε από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, τις εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που κάθονται στους στημένους κοινωνικούς διάλογους και υπογράφουν «κοινά πορίσματα» έχει σκοπό να καταργήσει ό,τι εργατικό δικαίωμα έχει απομείνει.

Η νέα διαπραγμάτευση είτε με βάση το πόρισμα της Επιτροπής των «εμπειρογνωμόνων», είτε με την «Κοινή Δήλωση» των κοινωνικών εταίρων, είτε με τις «ευρωπαϊκές πρακτικές», οδηγεί στην εξάπλωση της εργασιακής ζούγκλας και ανασφάλειας προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, στις ομαδικές απολύσεις, στον υποκατώτατο μισθό, στο λοκ άουτ, στον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών, σε νέους φόρους χαράτσια και πλειστηριασμούς…

Διεκδικούμε ανυποχώρητα: Ανάκτηση όλων των απωλειών της κρίσης, μισθούς και δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, κατάργηση όλων των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων, δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή και Ενιαίο 12χρονο Σχολείο για όλα τα παιδιά, μαζικούς μόνιμους διορισμούς τώρα για την κάλυψη όλων των κενών, πλήρη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, κανένα παιδί έξω από τη δημόσια εκπαίδευση.

Καμία αναμονή, καμία ανοχή, καμία ανάθεση,  καμία καθυστέρηση!

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ!

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ  10.00 π.μ.

 

Εκπαιδευτικοί Τρικάλων που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ.

Προηγούμενο άρθρο Η μάχη της απεργίας της 8 Δεκέμβρη είναι δική μας υπόθεση
Επόμενο άρθρο Η Μάγκι Έχει Σχέδιο στον Κιν/γραφο στον Μύλο Ματσόπουλο