Εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Ν. Τρικάλων μέλος της Ο.Γ.Ε.


Στο πλαίσιο της διεθνούς ημερίδας που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας με τη συμμετοχή γυναικείων οργανώσεων, από ευρωπαϊκές και αραβικές χώρες, μελών της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών (ΠΔΟΓ), με θέμα: την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα στην ανατολική Μεσόγειο

———————————————————————————————————————————–

Την Κυριακή 15 Δεκέμβρη στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων, στις 6: 00 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων (μέλος της ΟΓΕ) την εκδήλωση που –σημειωταίο-δεν αφορά αποκλειστικά γυναίκες ούτε απευθύνεται μόνο σε αυτές. Η εκδήλωση έχει τίτλο: ”ΓΥΝΑΙΚΑ & ΠΟΛΕΜΟΣ- ιμπεριαλιστική επιθετικότητα ανταγωνισμοί & οι κίνδυνοι που συνεπάγονται για τους λαούς.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθεί και η ταινία της Ιρανής σκηνοθέτιδας Χάνα Μαχμαλμπάφ.

Πρόκειται για μια ιστορία για μικρούς και μεγάλους, ένα μικρό τρυφερό πολιτικό ποίημα.

Ο τίτλος της «Ο Βούδας Λιποθύμησε από Ντροπή» –είναι βασισμένος σε ένα απόφθεγμα του διάσημου σκηνοθέτη πατέρα της , που συντετριμμένος μπροστά στις απάνθρωπες μεθόδους τόσο των Ταλιμπάν όσο και των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων(συμπεριλαμβανομένων και των Ελληνικών)που επεμβαίνουν στην περιοχή ,είχε δηλώσει ότι :

«Ακόμα και τα αγάλματα ντρέπονται μπροστά σε τόση βία και σκληρότητα και λιποθυμάνε».

Υπενθυμίζοντας τι έγραψε ο Μπρέχτ παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αναφέρουμε τα παρακάτω και καλούμε τις γυναίκες, μέλη, φίλες αλλά και φίλους του συλλόγου να πλαισιώσουν την εκδήλωση του Συλλογου και να συμβάλλοντας στην ενίσχυσή του με το συμβολικό ποσό των 2,00€

«Αυτοί που βρίσκονται ψηλά λένε : πόλεμος και ειρήνη είναι δύο πράγματα διαφορετικά. Όμως η ειρήνη τους και ο πόλεμός τους μοιάζουν όπως ο άνεμος και η θύελλα. Ο πόλεμος γεννιέται από την ειρήνη τους καθώς ο γυιός από τη μάνα. ….. Ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους.»

«Η ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥΣ….»

Προηγούμενο άρθρο Σήκωσαν από σπίτι 47χρονου χρυσαφικά, λεφτά, επιταγές και laptop
Επόμενο άρθρο Ο Λ. Μακρής για την κινητικότητα στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας