Ειδήσεις

Εκδήλωση ΣΘΕΒ για το ESG και καλές πρακτικές επιχειρήσεων


Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «ESG: Οι προκλήσεις για τις επιχειρήσεις και η μετάβαση σε μια νέα πραγματικότητα»  την Πέμπτη 27 Ιουνίου και ώρα 19.30 στη Λάρισα, στο Ξενοδοχείο «Grecotel Larissa imperial», με την υποστήριξη του Δικτύου ΠΡΑΞΗ.

O ΣΘΕΒ θεωρεί την ενσωμάτωση των πρακτικών για θέματα Περιβαλλοντικά, Κοινωνικά και Εταιρικής Διακυβέρνησης (Environmental, Social and Governance – ESG) πυλώνα ανάπτυξης για τις επιχειρήσεις.

Οι πρακτικές και τα κριτήρια ESG εξετάζουν την επίδραση μιας επιχείρησης στα θέματα αυτά, αλλά και το πώς αυτά με τη σειρά τους μπορούν να επηρεάσουν την κερδοφορία της.  Έτσι αναδεικνύονται όλο και πιο σημαντικά στην αξιολόγηση μιας επιχείρησης από πελάτες, χρηματοδότες, επενδυτές, καταναλωτές, τοπικές κοινωνίες και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη.

Στην  πρώτη ενότητα της εκδήλωσης θα γίνει ενημέρωση για τα κριτήρια του ESG ώστε μέσω δράσεων για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής, να μη δημιουργούν απλώς περισσότερη αξία για τον πλανήτη, την κοινωνία, τους πελάτες και τους εργαζόμενους, αλλά να δημιουργούν, παράλληλα, και μακροπρόθεσμη χρηματοοικονομική αξία για τις ίδιες και βελτιώνουν την κεφαλαιοποίησή τους.

Στη δεύτερη ενότητα θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές επιχειρήσεων που εφαρμόζουν ήδη τα συγκεκριμένα κριτήρια και έχουν αναλάβει δεσμεύσεις για ένα βιώσιμο μέλλον.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν την παρουσία τους συμπληρώνοντας τη Φόρμα συμμετοχής.

 

Προηγούμενο άρθρο Ανοιχτά την Δευτέρα 24 Ιουνίου του Αγίου Πνεύματος το Fashion City Outlet με απίστευτες προσφορές και πάρτυ για μικρούς και μεγάλους!
Επόμενο άρθρο Οι πυρκαγιές σε Λάρισα και Γάβριανη, ανέδειξαν σοβαρά προβλήματα στην πυροπροστασία