Ειδοποιήσεις σε καλλιεργητές για το αγροτικό ρεύμα


Ανάστατοι είναι αγρότες του Νομού Τρικάλων οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες λαμβάνουν ειδοποιήσεις από τη ΔΕΗ για τη χρησιμοποίηση αγροτικού ρεύματος για τον φωτισμό αποθηκών Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΤΟΕΒ Ληθαίου και εκλεγέντα δημοτικό σύμβουλο Τρικκαίων κ. Αχιλλέα Μισυρλή, αγρότες της περιοχής έλαβαν τις τελευταίες ημέρες, ειδοποιήσεις από τη ΔΕΗ, σύμφωνα με τις οποίες καλούνται να διακόψουν την ηλεκτροδότηση αποθηκών που διατηρούν στα κτήματά τους, από ρεύμα που τους χορηγήθηκε για την λειτουργία αντλιών για την άρδευση των καλλιεργειών τους.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Μισυρλής, οι αγρότες αιφνιδιάστηκαν, δεδομένου ότι οι παροχές ηλεκτρικού ρεύματος χρονολογούνται εδώ και πολλές δεκαετίες χωρίς ποτέ να τεθεί ανάλογο θέμα από τη ΔΕΗ. Οι αγρότες δε, χρησιμοποιούν το ηλεκτρικό ρεύμα προκειμένου να αρδεύσουν τις καλλιέργειές τους, από νερό παρακείμενων καναλιών. Στις μικρές αποθήκες που διατηρούν για τη στέγαση των αντλιών, τοποθέτησαν ηλεκτρικές λάμπες με παροχή από το ρεύμα που πήραν για αρδευτικούς σκοπούς. Σύμφωνα με τον κ. Μισυρλή, η ΔΕΗ θέτει ζήτημα για το συγκεκριμένο ρεύμα.

Δηλαδή, για τον φωτισμό των μικρών αποθηκών από ρεύμα το οποίο προορίζεται για αρδευτικούς σκοπούς. Ο ίδιος, βέβαια, υπογραμμίζει ότι οι αγρότες έβαλαν τις λάμπες προκειμένου να βλέπουν την ώρα που θέτουν σε κίνηση τις αντλίες, δεδομένου ότι οι περισσότεροι ποτίζουν τα χωράφια τους, τις βραδινές κυρίως ώρες. Επομένως, εντοπίζει ένα παραλογισμό τον οποίο επισημαίνει ζητώντας εξηγήσεις από τη ΔΕΗ και κυρίως τους υπεύθυνους που πραγματοποίησαν τους ελέγχους και εντόπισαν τις παράνομες λάμπες στις αποθήκες που στεγάζουν τις αντλίες άρδευσης.

Ο ίδιος, τονίζει ότι αν δεν υπάρξει διορθωτική παρέμβαση από τη ΔΕΗ, οι αγρότες που έλαβαν τις ειδοποιήσεις θα κληθούν να επιβαρυνθούν με το κόστος μελέτης ηλεκτρολόγου μηχανικού που θα βεβαιώνει ότι αποσυνδέθηκε και ξηλώθηκε το καλώδιο της ΔΕΗ που δίνει παροχή στον ηλεκτρικό λαμπτήρα! Ένα κόστος, που με δεδομένες τις δυσκολίες που περνούν σήμερα, οι περισσότεροι αγρότες, αδυνατούν να καλύψουν.

Προηγούμενο άρθρο Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων
Επόμενο άρθρο Σεμινάριο για καλό σεξ από παντρεμένες σε νεαρούς