Εγκαινιάστηκε από τον Νομάρχη ένα ακόμη σύγχρονο σχολικό Διδακτήριο


 Ακόμη ένα καινούριο και σύγχρονο σχολικό διδακτήριο προστέθηκε στην εκπαιδευτική κοινότητα, μετά από τις προσπάθειες της Νομαρχίας και του Δήμου Τρικκαίων.

 Ο λόγος για το 2θέσιο Νηπιαγωγείο απέναντι από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, το οποίο εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 03-12-2010 από το Νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη και τον Δήμαρχο της πόλης κ. Μιχάλη Ταμήλο.

Η κατασκευή του νέου 2/θέσιου Νηπιαγωγείου έγινε με χρηματοδότηση από το ΟΣΚ και είχε προϋπολογισμό 380.000 ευρώ.

Η τελετή των εγκαινίων ξεκίνησε με αγιασμό από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλέξιο και ακολούθησαν χαιρετισμοί από την Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου, τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τον Νομάρχη και τον Δήμαρχο της πόλης.

Στον χαιρετισμό του ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης ανέφερε:

«Με μεγάλη χαρά εγκαινιάζουμε μία ακόμη σχολική μονάδα, που η κατασκευή της ήταν απαίτηση των εκπαιδευτικών και των γονέων και έγινε χάρης στην αγαστή συνεργασία της Δημοτικής Αρχής και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Αν είχαμε περισσότερους χώρους ελεύθερους που αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα δεν θα είχαμε στεγαστικό πρόβλημα στην πόλη και το Νομό μας. Αλλά και πάλι είμαστε αν όχι ο πρώτος τουλάχιστον μέσα στην πρώτη τριάδα των Νομών της χώρας με την καλύτερη στεγαστική υποδομή σχολείων.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο τον Μιχάλη Ταμήλο γιατί μαζί κάναμε  τιτάνιο έργο, ίσως τώρα να μην αναγνωρίζεται, πιστεύω μετά από χρόνια όταν θα υπάρχουν και συγκρίσεις, να αναγνωριστεί το έργο που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια με την βοήθεια όλων των θεσμικών φορέων».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος τόνισε:

«Με τη βοήθεια των υπηρεσιών του Δήμου προσφέραμε το οικόπεδο αυτό στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Νομαρχίας και ο Νομάρχης κατάφερε να εξασφαλίσει την πίστωση και να έχουμε αυτό το κόσμημα σήμερα.

Πραγματικά είναι ένα στολίδι μέσα στην πόλη το οποίο βοηθά τα παιδιά να ξεκινήσουν τη ζωή τους με τις καλύτερες προϋποθέσεις».

Η τελετή ολοκληρώθηκε με το κόψιμο της κορδέλας.

Με την παρούσα εργολαβία κατασκευάσθηκε το κτίριο του 2/θέσιου νηπιαγωγείου στο Δήμο Τρικκαίων και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Το κτίριο ανεγέρθηκε σε οικόπεδο εκτάσεως 880,58m2 περίπου το οποίο βρίσκεται στην οδό Σουλίου έναντι του 5ου Δημ. Σχολείου Τρικάλων.

Το κτίριο είναι ισόγειο με συνολικό εμβαδό 200m2 και περιλαμβάνει δύο αίθουσες διδασκαλίας συνολικού εμβαδού 80m2 περίπου, χώρο διαλείμματος (εμβαδού 30m2), χώρο φαγητού και παρασκευαστήριο, γραφείο δασκάλων και χώρους υγιεινής. Στην είσοδο του κτιρίου διαμορφώνεται ημιυπαίθριος χώρος εμβαδού 38m2

Προηγούμενο άρθρο Εγκαίνια ηλεκτροφωτισμού στα Μεγάλα Καλύβια
Επόμενο άρθρο Συγκέντρωση στο Μεγαλοχώρι του κλιμακίου «Φυσάει κόντρα»