Δωρεάν εξετάσεις σπιρομέτρησης στα Τρίκαλα


Δωρεάν εξετάσεις σπιρομέτρησης θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οι τρικαλινοί συμπολίτες μας αύριο Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012. Αν αναπνέετε με δυσκολία, είστε άνω των σαράντα ετών, κρυολογείτε συχνά, καπνίζετε κλπ ίσως πάσχετε από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια.

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρία σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων θα παράσχουν εξετάσεις οι οποίες θα γίνουν από εξειδικευμένους γιατρούς στην Κινητή Μονάδα Σπιρομετρήσεων στην Κεντρική Πλατεία Τρικάλων και ώρες 10.30 – 14.00 και 18.00 – 21.00

Τι είναι η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια

Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, είναι η πιο συχνή χρόνια πάθηση του αναπνευστικού που έχει νοσηρότητα και θνητότητα με συνεχώς αυξανόμενη συχνότητα. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) υπολογίζει ότι σε όλο τον κόσμο 80 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν σήμερα από μέτρια έως σοβαρή ΧΑΠ. Μελέτη της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που αφορούσε τον πληθυσμό της Κεντρικής Ελλάδας, βρέθηκε ότι περισσότερο του 15% του γενικού πληθυσμού πάσχει από ΧΑΠ με μεγαλύτερη συχνότητα στις βιομηχανικές περιοχές (17,1%) συγκριτικά με τις αγροτικές (9,6%). Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια είναι η τέταρτη αιτία θανάτου στην Ευρώπη και υπολογίζεται ότι θα είναι η τρίτη αιτία θανάτου στον κόσμο μέχρι το 2020 με δεδομένο ότι είναι η μόνη σημαντική αιτία θανάτου που έχει αυξητική πορεία.

 

Προηγούμενο άρθρο Συμμετοχή των διατροφολόγων-διαιτολόγων στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς της ΔΕΚΑ Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Ομιλία στα γραφεία της Χρυσής Αυγής Τρικάλων