Δυνατότητα ανανέωσης συμβάσεων


 Έχουν την δυνατότητα οι ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού να ανανεώσουν συμβάσεις εποχικού προσωπικού στο διάστημα που μεσολαβεί έως τη ανάληψη των νέων αρχών, σύμφωνα με σχετική απόφαση του ΣτΕ. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Τρικκαίων Μιχάλης Ταμήλος, αναφερόμενος στο ζήτημα με την απαγόρευση προσλήψεων από τους ΟΤΑ (Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης) και τα νομικά τους πρόσωπα κατά την περίοδο τον περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων, ενημέρωσε πως μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου οι σχετικές νομοθετικές διατάξεις, κατά την πρώτη εφαρμογή του νόμου, η πρόσληψη ορισμένου χρόνου και έργου από από τους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού δεν εμπίπτει στις απαγορεύσεις που προβλέπονται από την νομοθεσία. Έτσι, σημείωσε ο κ. Ταμήλος , οι ΟΤΑ μπορούν να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τις εκκρεμείς διαδικασίες για την σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου και έργου, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και εφόσον έχουν την έγκριση της αρμόδιας κρατικής υπηρεσίας.

 Ο κ. Ταμήλος επισήμανε ότι ενόψει της λήξης της θητείας των αιρετών και την ανάληψη των καθηκόντων των νέων αρχών, για την αντιμετώπιση αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα και για την αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας όπου συντρέχει η περίπτωση λήξης υφιστάμενων συμβάσεων, οι φορείς μπορούν να προωθήσουν άμεσα την διαδικασία πρόσληψης εποχικού προσωπικού, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Ο τοίχος στο πρώην Στρατόπεδο “Παπαστάθη”

Εξάλλου, αναφορικά με την κατάρρευση τμήματος εξωτερικού τοίχου στο πρώην στρατόπεδο “Παπαστάθη”, ο κ. Ταμήλος σημείωσε ότι ο χώρος έχει σχεδιαστεί για μία σειρά δραστηριοτήτων, επικρατέστερη εκ των οποίων είναι η κατασκευή συνεδριακού κέντρου, αξιοποιώντας την δωρεά του κ. Παντελιδάκη. “Με την τελευταία βροχόπτωση και τον αέρα, έπεσε ο εξωτερικό τοίχος, που είχε κατασκευαστεί από το 1940, λιθόκτιστος, χωρίς ιδιαίτερη θεμελίωση και τσιμέντο, που ούτως ή άλλως είχαμε σκοπό να τον κατεδαφίσουμε για να ανοίξει αυτός ο χώρος και να αλλάξει προς το καλύτερο η εικόνα του”, τόνισε ο κ. Ταμήλος, ο οποίος μιλώντας για τους στόχους του δήμου Τρικκαίων , υπογράμμισε πως είναι να ασκηθεί πίεση στην Διοίκηση της ΣΜΥ, ώστε να γκρεμιστεί όλος ο τοίχος, όπως είχε γίνει έμπροσθεν της Σχολής, όπου η προηγούμενη Διοίκηση κατασκεύασε έναν καλαίσθητο αυλόγυρο. “Αν επιτευχθεί αυτό, θα βελτιωθεί η εικόνα της εισόδου της πόλης μας από την πλευρά της Λαρίσης. Πιστεύω ότι η νέα δημοτική αρχή θα προωθήσει αυτό το ζήτημα, έτσι ώστε σταδιακά να διαπλατυνθεί το πεζοδρόμιο, να διευκολυνθεί η πρόσβαση πεζών και ποδηλατιστών και να αλλάξει η αισθητική της εισόδου των Τρικάλων”, τόνισε ο κ. Ταμήλος.

Προηγούμενο άρθρο Περίπλοκο εγχείρημα που χρειάζεται συνεργασία και δουλειά
Επόμενο άρθρο Στον αέρα η αποκομιδή απορριμμάτων στα χωριά του Δ. Τρικκαίων