ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΓΚΑΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΥΛΗΣ


Πιστεύω ότι οι συμπολίτες μας δεν θα ψηφίσουν με κομματικά κριτήρια

Τους λόγους για τους οποίους θα ασχοληθεί με τα κοινά στον Δήμο Πύλης αλλά και τις δυνατότητες που έχει ο νέος Δήμος να αναπτυχθεί, ανέλυσε στην παρακάτω συνέντευξη, ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πύλης με τον συνδυασμό του κ. Κουφογάζου, κ. Δημήτρης Μίγκας.

Ερ.: Ασχολείστε ήδη πολλά χρόνια με την αυτοδιοίκηση, όπως -και λόγω επαγγέλματος- και με τη διοίκηση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Τρικάλων. Τι σας κρατά ακόμη «ζεστό» στην ασχολία σας αυτή;

Δ. Μίγκας: Ασχολήθηκα πρώτη φορά με την αυτοδιοίκηση το 1999, στην εφαρμογή του πρώτου Καποδίστρια. Ασχολήθηκα λοιπόν με τον Δήμο Πινδαίων που αποτελούνταν από 9 Κοινότητες με έδρα τα Στουρναρέϊκα και χρημάτισα Αντιδήμαρχος, ενώ παράλληλα εξελέγη στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Τρικάλων, Πρόεδρος, από το 1999 έως το 2008. Αυτό που με οδήγησε και με οδηγεί να ασχοληθώ με τα κοινά είναι η αγάπη μου για τον ορεινό όγκο και τα μέρη μου, αφού δεν χάνω ευκαιρία, όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν, να βρεθώ στην ορεινή μας περιοχή. Αυτή τη φορά λοιπόν, είμαι υποψήφιος με τον συνδυασμό του κ. Κουφογάζου για τον διευρυμένο πλέον Δήμο Πύλης, ο οποίος προκύπτει από τη συνένωση των Δήμων Γόμφων, Πύλης, Πιαλείας, Πινδέων και της διευρυμένης Κοινότητας Νεράϊδας και Μυροφύλλου.

Ερ.: Γνωρίζοντας τους παραπάνω Δήμους και τη μεγάλη απόσταση που χωρίζει τον έναν από τον άλλο, πείτε μας τη γνώμη σας για το μέτρο του Καλλικράτη;

Δ. Μίγκας: Δυστυχώς η πολιτεία, δεν διόρθωσε τα λάθη που είχε κάνει με τον Καποδίστρια. Πιστεύαμε όλοι ότι κάτι καλύτερο θα γίνει τώρα με τον Καλλικράτη, ότι θα διορθωθούν όλες οι αδικίες που είχαν προκύψει από τον Καποδίστρια, όπως μια καλύτερη χωροταξική κατανομή των Δήμων και των χωριών, δυστυχώς όμως απογοητευτήκαμε. Η δημιουργία των τεσσάρων Δήμων στο Νομό Τρικάλων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως τερατούργημα. Αυτόν τον τεράστιο ορεινό όγκο είναι δύσκολο κανείς να τον λειτουργήσει και να τον βοηθήσει να πάει μπροστά. Είναι έτσι η μορφή του εδάφους και υπάρχει ανομοιογένεια στον κάμπο, στον ορεινό και ημιορεινό όγκο που θα δυσκολέψει τους διοικούντες να ανταποκριθούν παρά την καλή τους θέληση ώστε να βελτιώσουν την καθημερινότητα του πολίτη.

Ερ.: Γιατί κατεβαίνετε με τον συνδυασμό του κ. Κουφογάζου και όχι με κάποιον άλλο συνδυασμό;

Δ. Μίγκας: Τον κ. Κουφογάζο τον γνωρίζω από παλιά. Είμαστε φίλοι. Έχω δει το έργο του στον Δήμο Πύλης και είναι πολύ θετικό, είναι ένας άνθρωπος ήπιων τόνων, ήρεμος και είναι καθαρά άνθρωπος της αυτοδιοίκησης. Μπορεί δηλαδή να ασχοληθεί σοβαρά και να δώσει άλλη πνοή στον τόπο μας. Αυτά ήταν τα στοιχεία που με οδήγησαν, μετά την πρότασή του, να ενταχθώ στην ομάδα του, πιστεύοντας ότι όλοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε περισσότερα για τον τόπο μας.

Ερ.: Τα σχέδια σας λοιπόν για τον διευρυμένο -πλέον- Δήμο Πύλης.

Δ. Μίγκας: Το σχέδιό μας ακόμη το επεξεργαζόμαστε. Ωστόσο έχουμε σαν στόχο να λύσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας που απασχολούν τους κατοίκους του ορεινού όγκου, με σεβασμό πάντα στον πολίτη και φυσικά με πλήρη διαφάνεια -εάν εκλεγούμε-, καθώς επίσης να αναδείξουμε τις ομορφιές της περιοχής μας. Όχι μόνο τουριστικά, αλλά να αναπτύξουμε και τον θρησκευτικό τουρισμό.

Ερ.: Η λίμνη της Μεσοχώρας, σας έχει απασχολήσει σαν ομάδα;

Δ. Μίγκας: Προσωπικά πιστεύω ότι το έργο της Μεσοχώρας πρέπει να ολοκληρωθεί. Ήδη το φράγμα έχει γίνει, εκείνο όμως που πρέπει πρωτίστως να κοιτάξουμε είναι να μη χαθεί αυτό το ιστορικό χωριό. Η Μεσοχώρα είναι ένα μεγάλο χωριό, ένα κεφαλοχώρι παλαιότερα, στο οποίο εδράζονταν όλες οι υπηρεσίες. Πιστεύω ότι η λίμνη όταν δημιουργηθεί θα δώσει άλλη πνοή στην περιοχή, αφού βρίσκεται πάνω στο δρόμο Τρικάλων – Άρτας, σε ένα σημείο που δεν είναι «τυφλό», υπάρχει πέρασμα, με ότι αυτό συνεπάγεται. Και αν σκεφτούμε ότι η περιοχή της Μεσοχώρας μπορεί να ενωθεί άνετα με την περιοχή του Περτουλίου και φυσικά του Μουζακίου στο Ν. Καρδίτσας, θα είναι μια πολύ ελκυστική διαδρομή για τους επισκέπτες.

Ερ.: Πως κρίνεται το έργο της Δημοτικής Αρχής Πινδέων; Το γνωρίζετε, το έχετε ζήσει, το ξέρετε.

Δ. Μίγκας: Η Δημοτική Αρχή Πινδέων δεν βοήθησε όσο θα έπρεπε να γίνει η ανάπτυξη της περιοχής μας. Ακόμη σήμερα υπάρχουν οικισμοί που το οδικό τους δίκτυο είναι σε κακή κατάσταση. Η Δημοτική Αρχή Πινδέων ενδιαφέρθηκε μόνο για τσιμεντοστρώσεις και υδρομαστεύσεις. Αυτό ήταν όλο το έργο της. Ας αξιολογήσει ο κόσμος πλέον το έργο της.

Ερ.: Στον Δήμο Πύλης, «κατέβηκαν» αρχικά τρεις υποψήφιοι από το ίδιο κόμμα. Τώρα πλέον έμειναν δύο. Πόσο εύκολο θα είναι να κερδίσετε τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου;

Δ. Μίγκας: Ο δικός μας συνδυασμός -του κ. Κουφογάζου-, κατεβαίνει χωρίς πολιτικά στεγανά, άνευ χρίσματος. Ο κ. Κουφογάζος δεν έχει ζητήσει από κανένα κόμμα το χρίσμα και η δική μου άποψη είναι πως πολύ καλά έκανε. Είναι ένας συνδυασμός που έχει μέσα του όλες τις τάσεις, όλα τα κόμματα και όλες τις κατηγορίες ανθρώπων, ανθρώπους καταξιωμένους στο χώρο τους, ανθρώπους της αυτοδιοίκησης με εμπειρία, που όλοι γνωρίζουν καλά τα προβλήματα της περιοχής. Είναι καθαρά αυτοδιοικητικός συνδυασμός. Αν και κάποιοι επεδίωξαν την «κατανομή» του χρίσματος, ο κ. Κουφογάζος αρνήθηκε να μπει σ’αυτή τη διαδικασία και σ’αυτή τη λογική, προς τιμήν του. Και εγώ, όπως και ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύλης πιστεύουμε ότι το παν δεν είναι η λήψη χρίσματος. Στις εκλογές της αυτοδιοίκησης ψηφίζουν οι τοπικές κοινωνίες, ψηφίζουν τους δικούς τους ανθρώπους και όχι τους ανθρώπους που επιβάλει κάποιο κόμμα. Εξάλλου εάν τα κόμματα ήθελαν να υποδεικνύουν τους υποψηφίους τους θα έπρεπε να έχουν δείξει δείγματα γραφής από την κεντρική εξουσία, θα έπρεπε να είχαν λύσει τα προβλήματα τα μεγάλα και έπειτα να υποδείξουν τους ανθρώπους που θα υπηρετήσουν την αυτοδιοίκηση. Τα κόμματα κακώς αναμειγνύονται και δίνουν χρίσματα σε μια τοπική κοινωνία. Θα έπρεπε να αφήσουν «ήσυχες» τις τοπικές κοινωνίες να αναδείξουν μόνες τους τους άξιους ανθρώπους.

Ερ.: Η πραγματικότητα ωστόσο στον Δήμο Πύλης είναι ότι υπάρχουν δύο υποψήφιοι, προερχόμενοι από τον ίδιο χώρο. Πως θα καταφέρετε να συγκεντρώσετε τον κόσμο; Με αυτό το διχασμό δεν θα είναι σαν να «δίνετε» τον Δήμο στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ κ. Παντέρα;

Δ. Μίγκας: Πιστεύω ότι οι συμπολίτες μας δεν θα ψηφίσουν με κομματικά κριτήρια. Θα ψηφίσουν ανθρώπους που έχουν διακριθεί τόσο στον επαγγελματικό τους βίο όσο και στις δραστηριότητές τους στα κοινά, από τις θέσεις που έχουν χρηματίσει. Νομίζω λοιπόν ότι θα μας τιμήσουν με την ψήφο τους, έναντι των άλλων υποψηφίων.

Ερ.: Δώστε μας ένα μήνυμα προς τους συμπολίτες του Δήμου Πύλης.

Δ. Μίγκας: Ζητώ από τους συμπολίτες μας στο νέο πλέον Δήμο Πύλης να μας τιμήσουν με την ψήφο τους και να ψηφίσουν τον συνδυασμό του κ. Κώστα Κουφογάζου, ο οποίος έχει δείξει δείγματα εργατικότητας και ανιδιοτέλειας.

Προηγούμενο άρθρο ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ
Επόμενο άρθρο ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΠΠΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ