Δήλωση του Δημήτρη Κάβουρα για τα αποτελέσματα των εκλογών


 Το μήνυμα που έστειλε ο Ελληνικός λαός μέσα από τις εκλογές για περιφερειακή και τοπική διοίκηση είναι σαφές: καταδίκασε σε μεγάλο βαθμό την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των συμμάχων της, καταδίκασε το ίδιο το μνημόνιο. Ενίσχυσε σημαντικά τις αριστερές δυνάμεις που πάλεψαν ενάντια στην αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των συμμάχων της, ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο ΔΝΤ και στο μνημόνιο και υπερασπίστηκαν τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα.

 Στην περιφέρεια Θεσσαλίας και στα Τρίκαλα, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που στήριξαν το ψηφοδέλτιο της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία, οι οποίες με συνέπεια πρόταξαν από την πλευρά της εργατικής και λαϊκής πλειοψηφίας,  αιτήματα και στόχους πάλης που βρίσκονται στον αντίποδα της σημερινής πολιτικής που εφαρμόζεται. Αιτήματα και στόχους πάλης όπως:

  • Ανατροπή του αντεργατικού προγράμματος σταθερότητας και του μνημονίου
  • Άρνηση πληρωμής και διαγραφή του χρέους, εκτός αυτού προς τα ασφαλιστικά ταμεία
  • Έξοδος από ΟΝΕ και ΕΕ
  • Αποδέσμευση από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς – μηχανισμούς όπως το ΔΝΤ, το ΝΑΤΟ κ.ά.
  • Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών και επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και των άλλων μεγάλων επιχειρήσεων και λειτουργία τους με εργατικό έλεγχο
  • Διαγραφή – χάρισμα των χρεών για πρώτη κατοικία σε όλους τους εργαζόμενους
  • Ρύθμιση των χρεών προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
  • Χάρισμα – διαγραφή χρεών στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που το εισόδημά τους βρίσκεται κάτω από το όριο φτώχειας
  • Αυξήσεις στα μεροκάματα, τους μισθούς και τις συντάξεις

Με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών, δημιουργούνται σήμερα συνθήκες και προϋποθέσεις για ένα ευρύ πολιτικό μέτωπο όλων των δυνάμεων που έχουν αναφορά στην εργατική τάξη, στη φτωχή αγροτιά, στη νεολαία, στα μικρομεσαία στρώματα και έχουν αντίστοιχους με μας στόχους στα προγράμματά τους.

Το πολιτικό αυτό μέτωπο πρέπει να αναλάβει την ευθύνη, στηριγμένο σε ένα πλατύ κοινωνικό μέτωπο όλων όσων έχουν συμφέρον από μία τέτοια διέξοδο που περιγράφουμε, και μέσα από την ανάπτυξη των αγώνων να υλοποιήσει τους στόχους και τα αιτήματα από θέση εξουσίας.

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση του Δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου Δημάρχου Τρικκαίων
Επόμενο άρθρο Δήλωση Δημήτρη Παπαθανασίου