Δήλωση Ν. Λέγκα για το θέμα των ΤΕΙ και το εκλογικό αποτέλεσμα


 Η κυβέρνηση αντί να κλείνει ανοίγει νέα μέτωπα. Και  μάλιστα με το «καλημέρα» μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Κάθε απόπειρα μεταφοράς ή κατάργησης των τμημάτων ΤΕΙ που λειτουργούν στα Τρίκαλα θα μας βρει όλους απέναντι.

 Αυτό δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ν. Λέγκας ο οποίος επισκέφτηκε το εκλογικό κέντρο του Κ. Αγοραστού «Συμμαχία υπέρ των Πολιτών» όπου συνεχάρη τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη για την εκλογή του.

Ο πρώην Υφυπουργός υπογράμμισε ότι θα φέρει το θέμα του ΤΕΙ Τρικάλων στη Βουλή, χαρακτήρισε προσχηματικά τα περί δήθεν ελλιπούς γραμματειακής υποστήριξης, αλλά και προκλητική κάθε απόφαση που θα στηρίζεται στην επίκληση τέτοιων λόγων.   

Ο Ν. Λέγκας επεσήμανε ότι εξελίξεις όπως αυτή, ενισχύουν τη θέση ότι ο Νομός Τρικάλων, στο πλαίσιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στη δύσκολη αυτή συγκυρία, έπρεπε να εξασφαλίσει, όπως κι έγινε, την αναγκαία διεκδικητική παρουσία, με δεδομένα και τα θεσμικά και οικονομικά προβλήματα που αναμένεται να εμφανίσει ο νέος αυτοδιοικητικός θεσμός. 

Σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών, ο βουλευτής Τρικάλων τόνισε ότι η πολύ καλή παρουσία στον πρώτο γύρο των συνδυασμών που στηρίχτηκαν από τη Ν.Δ., δημιούργησε υψηλές προσδοκίες, αλλά κι εφησυχασμό ο οποίος, σε συνδυασμό με την μεγάλη αποχή και τα επίπλαστα διλήμματα που δημιούργησε η κυβέρνηση, παλινδρομώντας από Κυριακή σε Κυριακή, δημιούργησαν σύγχυση, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί η πορεία που είχε ξεκινήσει και να μην επιτευχθούν οι στόχοι που φαινόταν εφικτοί το βράδυ της 1ης Κυριακής .

Ωστόσο, υπογράμμισε ο Ν. Λέγκας αυτό δεν μπορεί να μειώσει το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία κυριαρχεί στους 33 από τους 54 Νομούς της χώρας, μειώνοντας, ένα χρόνο μετά από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, τη διαφορά από τις 10,5 μονάδες σε 2  και κερδίζοντας τη σημαντική Περιφέρεια της Θεσσαλίας.

Ο βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας, ερωτηθείς για την ανάγκη συναίνεσης, δήλωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση απαντά θετικά και ευχήθηκε οι κυβερνητικές διακηρύξεις να μην παραμείνουν, για μια ακόμη φορά, κενές περιεχομένου αλλά να συνοδευτούν από συγκεκριμένες πράξεις επί συγκεκριμένων θεμάτων.

Επίσης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση πρέπει έμπρακτα να αποδείξει το ενδιαφέρον της για τις εκκρεμείς αναπτυξιακές πρωτοβουλίες όπως ο Αχελώος κι ο οδικός άξονας Κεντρικής Ελλάδος Ε65, αλλά  και για τα μικρότερα έργα της περιφέρειας Θεσσαλίας τα οποία σήμερα παραμένουν «παγωμένα».

Προηγούμενο άρθρο Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010 θα εορτασθεί η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων
Επόμενο άρθρο Μνήμη Και Χρέος