Στην σημερινή απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ συμμετείχε σήμερα ο Γιώργος Καικης, ο οποίος χαρακτηριστικά επισήμανε:
« Στο αντεργατικό-αντιλαικό «πακέτο» δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης. Μόνο ο όγκος του μεγαλώνει σε κάθε «επικαιροποίηση» και η συσκευασία του αλλάζει περιτύλιγμα.
Οι δήμοι αποτελούν και θα συνεχίσουν να αποτελούν ιμάντα μεταφοράς αυτού του αντιλαϊκού πακέτου από την ΕΕ και την τρόικα στη λεγόμενη «τοπική κοινωνία». Αυτό το ρόλο έχει δώσει το αστικός κράτος στην τοπική διοίκηση , αρχίζοντας εδώ και μια εικοσαετία , με διάφορες διοικητικές αλλαγές και κορυφώνοντας ,μέχρι στιγμής, με τον Καλλικράτη.
Πολλοί μιλάνε για «τοπικές κοινωνίες» , «τοπικά προβλήματα» «τοπικές παθογένειες» , θέλοντας να αθωώσουν την ενιαία και αδιαίρετη πολιτική που τις γεννά, θέλοντας να ρίξουν το φταίξιμο στις λαϊκές οικογένειες του δήμου. Θέλουν να κρύψουν τη μήτρα που τα γεννά ,με τον κουρνιαχτό που σηκώνουν, όταν αντιπαρατίθενται για το πώς θα κάνουν πιο γλυκό το δηλητήριο.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στο νομοσχέδιο που βρίσκεται στη Βουλή προβλέπεται: οι δήμοι να εκχωρούν ή να βάζουν ενέχυρο τα μελλοντικά τους έσοδα από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού -που εισπράττονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ- και θα υπογράφουν συμβάσεις με ιδιώτες που θα αναλάβουν αυτές τις υπηρεσίες, με τις επιχειρήσεις τους να εισπράττουν κατευθείαν από τη ΔΕΗ αυτά τα εγγυημένα έσοδα.
Έχουν σκοπό να μη μείνει υπηρεσία στο δήμο και μάλιστα κοινωνική που να μην απαιτείται η πληρωμή της από τους δημότες.
Είναι αποφάσεις προαποφασισμένες από την ΕΕ πολύ πριν τα μνημόνια και έχουν σκοπό τη λειτουργία των δήμων ως πεδίο κερδοφορίας επιχειρηματικών ομίλων.
Το γεγονός ότι κανένας άλλος συνδυασμός , εκτός από τη Λαϊκή Συσπείρωση, δεν βάζει στην προεκλογική συζήτηση αυτό το κύριο ζήτημα , υποδηλώνει και την ουσιαστική συμφωνία τους με το μοντέλο της κυρίαρχης πολιτικής. Ότι κι αν ψελλίσουν περί αλλαγής μείγματος στη διαχείριση του δήμου δεν κάνει το φαρμάκι φάρμακο.»