Γιγαντώνεται η ΔΕΥΑΤ


 Τη συγχώνευση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης των Δήμων Τρικκαίων, Φαλώρειας και Εστιαιώτιδας που συνενώνονται στο νέο Καλλικρατικό Δήμο Τρικκαίων, σε μία Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης, προτείνει ο νέος πρόεδρος της Επιχείρησης κ. Τριγώνης στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων.

 Η επιχείρηση

Σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Τριγώνη, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Τρικάλων είναι επιχείρηση ΟΤΑ ειδικού σκοπού και αποτελεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) κοινωφελούς χαρακτήρα και διέπεται ως προς την διοίκηση, οργάνωση, εκτέλεση, λειτουργία και συντήρηση των έργων αρμοδιότητας της ως και τις πηγές χρηματοδοτήσεως της από τις διατάξεις του Ν. 1069/1980 «περί κινήτρων δια την ίδρυση επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης». Σκοπός της επιχείρησης είναι η μελέτη , κατασκευή , συντήρηση, εκμετάλλευση, διοίκηση και λειτουργία των δικτύων υδρεύσεως και αποχετεύσεως ακαθάρτων και ομβρίων υδάτων ως και μονάδων επεξεργασίας λυμάτων και αποβλήτων της περιοχής αρμοδιότητάς της

Η πρόταση

Ειδικότερα προτείνεται η συγχώνευση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης, «Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Τρικκαίων» με τον διακριτικό τίτλο «Δ.Ε.Υ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ», «Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Φαλώρειας» με τον διακριτικό τίτλο «Δ.Ε.Υ.Α. ΦΑΛΩΡΕΙΑΣ, και «Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Εστιαιώτιδας» με τον διακριτικό τίτλο «Δ.Ε.Υ.Α. ΕΣΤΙΑΙΩΤΙΔΑΣ», σε μία Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευση Αποχέτευσης. Η επωνυμία της θα είναι «Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Τρικκαίων» με το διακριτικό τίτλο «ΔΕΥΑ Τρικάλων». Έδρα της επιχείρησης είναι η δημοτική κοινότητα Τρικκαίων και περιοχή αρμοδιότητάς της η διοικητική περιφέρεια του νέου Καλλικρατικού Δήμου Τρικκαίων.

Διοίκηση

Η επιχείρηση διοικείται από ενδεκαμελές συμβούλιο, τα μέλη του οποίου τα μέλη ορίζονται μαζί με τους αναπληρωτές από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων. Από τα μέλη αυτά πέντε είναι αιρετοί εκπρόσωποι του δήμου εκ των οποίων οι τέσσερις (4) είναι της πλειοψηφίας και ένας (1) της μειοψηφίας, τέσσερις είναι δημότες του Δήμου Τρικκαίων , που έχουν πείρα ή γνώσεις σχετικές με το αντικείμενο της επιχείρησης, ένας είναι εκπρόσωπος των εργαζομένων στην επιχείρηση , αν αυτή απασχολεί περισσότερους από είκοσι εργαζόμενους, ένας είναι εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων , που υποδεικνύονται με απόφαση του οικείου φορέα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ορίζει τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρό του, (ο οποίος αντιπρόεδρος αναπληρώνει τον πρόεδρο σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος αυτού. Η θητεία του διοικητικού συμβουλίου ακολουθεί την θητεία του δημοτικού συμβουλίου και λήγει με την εγκατάσταση νέων μελών.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου εκπροσωπεί την επιχείρηση δικαστικώς και εξωδίκως σε όλες τις σχέσεις της και σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος αυτού, ο αντιπρόεδρος.

Α.Ζ

Προηγούμενο άρθρο Αποκριάτικη εκδήλωση στο Παιδικό Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του ΠΟΔΤ
Επόμενο άρθρο 1,2 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για έργα πολιτισμού στο Ν. Τρικάλων